Slibný náskok pro pohárovou odvetu neudrželi
Klub

Slibný náskok pro pohárovou odvetu neudrželi

Redakce

V prvním čtvrtfinálovém utkání Ondrášovka cupu Boleslavští lídra Gambrinus ligy a obhájce pohárové trofeje přehráli jen o jeden gól a proto o postup do semifinále bude ještě velký boj ve čtvrtfinálové odvetě ve středu 20. dubna v plzeňských Štruncových sadech.

Do pohárového čtvrtfinále vstoupila Boleslav bez brankáře Millera (nemocný) a obránce Kaliny (rodinné důvody), Plzeň s dirigentem Horváthem a brankářskou jedničkou Pavlíkem na lavičce a zcela bez Limberského (byl u porodu) a Trappa (zraněný).

První poločas byl herně vyrovnaný, ale Boleslavští byli přesnější a důraznější v koncovce, což jim vyneslo zasloužené dvougólové vedení. Už ve 2. minutě si Chramosta narazil s Opielou a běžel zleva sám na branku soupeře. Zakončení zvolil přes šířku branky, kterou však minul. O chvíli později Fabiánův trestný kop před plzeňskou brankou přizvedl Rolko a z malého vápna Kúdela hlavičkoval do náruče brankáře Ticháčka.

Po půlhodině hry Jiráček fauloval Mendyho a k provedení trestného kopu od pravé lajny se postavil Fabián. Jeho oblouček do malého vápna hlavičkoval úspěšně do plzeňské sítě Dimitrovski - 1:0.

Ve 37.minutě Opiela poslal po pravé straně Kuliče, ten šikovnou zasekávačkou přešel přes skluzujícího Neuwirtha ze strany do pokutového území Plzně a po zemi nádherně přihrál Chramostovi, který uvnitř brankoviště doklepl míč do branky - 2:0.

Druhý poločas začali Plzeňští zhurta. V pěti minutách zahrávali pět rohových kopů. Ševinského gólovou hlavičku po třetím z pěti zmíněných rohu famózně vyrazil Šeda. Poradil si s tvrdou ranou Rajtorala v 52. minutě. Čisté konto udržel zázračně i v 60. minutě, kdy při Rezkově rohu boleslavští beci zapomněli na Bakoše, jenž byl na hřišti teprve chvilku. Jeho hlavičku Šeda vyrazil na další roh, který potom s konečnou platností vyboxoval mimo vápno.
Podobně jako plzeňský Bakoš se uvedl krátce po příchodu na hřiště boleslavský Táborský. Jeho dělovka v 76. minutě rozkmitala břevno nad Ticháčkem. A místo, aby Boleslav vedla o tři góly, tak za dvě minuty Plzeň snížila na rozdíl jednoho gólu.

V 78. minutě Šírl rozehrál přesně na soupeře, v rychlém plzeňském protiútoku podle pravé lajny Šírl nezastavil Rezka, který jej obešel a ostře zacentroval před branku, kde Bakoš v plném běhu u bližší tyče skóroval - 2:1.

V závěru po Kúdelově pasu běžel sám na Ticháčka z levé strany Fabián, ale netrefil branku. Dvě minuty před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen plzeňský stoper Brezinský. Poprvé jej sudí napomínal v prvním poločase za sražení Kysely, podruhé za skopnutí Chramosty. Zbylý čas však už byl krátký, aby Boleslav využila přesilovku ke zvýraznění výhry.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy (83. Dimoutsos), Opiela, Kúdela, Fabián - Kulič (73. Táborský), Chramosta (90. Schubert).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Ticháček - Rajtoral, Neuwirth, Brezinský, Jiráček (46. Ševinský) - Petržela (59. Bakoš), Kolář, Bystroň (66. Horváth), Ďuriš, Fillo - Rezek.

Góly: 30. Dimitrovski, 37. Chramosta - 78. Bakoš

ŽK: Ďuriš, Brezinský, Fillo - Šírl

ČK: Brezinský

Rozhodčí: Příhoda - Košec, Štěrba

Diváků: 1824

Fanshop banner