Krasniqi dal hattrick a po druhé žluté byl vyloučen
Klub

Krasniqi dal hattrick a po druhé žluté byl vyloučen

Redakce

Boleslavští dorostenci i po utkání v Jihlavě zůstávají na jaře neporažení a v ligové tabulce drží dvanáctou příčku. Jarní kanonýr David Šťastný se na Vysočině neprosadil, zdařile jej zaskočil Liridon Krasniqi.

Počáteční boleslavskou neproduktivní aktivitu charakterizovaly opakované centry zleva a zprava přes jihlavské vápno v 6. minutě, které sice způsobily závary před brankářem Malinkovičem, ale za jeho záda míč nikdo neprotlačil. V 17. minutě Šimkův dlouhý míč za obrannou linii soupeře špatně odhadl jihlavský gólman Malinkovič a po odrazu od země ho přeletěl a skončil těsně vedle branky. V 18. minutě jihlavský brejk skončil nepřesnou střelbou. Ve 23. minutě boleslavský útok podle pravé čáry vedený Hošťálkem a Honcem zakončil střelou mimo branku Rozsíval.

Ve 24. minutě Jihlavští zaútočili po levé straně, kde vydařenou narážečkou přehráli Hošťálka a střelou ze strany překonal Brabec poprvé Boreckého - 1:0. Ten kapituloval podruhé už za tři minuty. Tentokrát z pokutového kopu, který sudí Makovička hodně přísně nařídil za souboj boleslavského stopera M.Šťastného se střelcem prvního jihlavského gólu Brabcem a proměnil Vodáček - 2:0.

Boleslavskou odpovědí na jihlavské góly byly dvě akce Honce. První ve 39. minutě střelou mimo branku zakončil Láncz, druhou o tři minuty později završil také nepřesně D.Šťastný.
V předposlední minutě poločasu se konečně Boleslavští prosadili. Boček se na pravé straně individuálně prosadil přes beka a když jeho přihrávka prošla přes šířku celé branky, tak u vzdálenější tyče byl v pravý moment Krasniqi a dal důležitý kontaktní gól těsně před pauzou - 2:1.

Začátek druhého poločasu vyšel Boleslavi náramně dobře. Ve 49. minutě Hošťálek po spolupráci s Honcem odcentroval před jihlavskou branku, kde se hlavou prosadil opět Krasniqi - 2:2. Donutil tak jihlavského trenéra k vystřídání gólmana a boleslavským spoluhráčům vlil do žil reálnou naději na bodový zisk.
V 60. minutě fauloval v trestném území boleslavský bek Tvrdý jihlavského Klimenta a sudí Makovička odpískal proti boleslavské brance druhý pokutový kop v zápase. Postavil se k němu úspěšný exekutor penalty z prvního poločasu Vodáček, ale tentokrát jej gólman Borecký úspěšně vychytal, když ránu k tyči vyrazil na roh. Na druhé straně se v 66. minutě z bezprostřední blízkosti neprosadil jarní kanonýr Boleslavi D.Šťastný.

V 70. minutě se střela Bočka odrazila ke Krasniqimu a ten bez váhání uzavřel svůj hattrick a poslal boleslavské družstvo do vedení - 2:3. Vzápětí Krasniqiho poslal rozhodčí předčasně do sprchy, neboť po předchozím žlutém napomínání z 65. minuty za podražení soupeře si rozradostněný nad střeleckou formou svlékl dres a po druhé žluté spatřil zákonitě červenou kartu.
Boleslavští tudíž dohrávali dvacet minut v oslabení. I v deseti lidech však tři body získali. Potvrdil je Honc, který pět minut před koncem samostatný brejk zakončil definitivně vítězným gólem - 2:4

Sestava FK Mladá Boleslav: Borecký - Hošťálek, Šimek, M.Šťastný, Tvrdý - Honc, Láncz, Krasniqi, Rozsíval - D.Šťastný (68. Diatta), Boček (80.Klíma).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Malinkovič (50. Kotnour) - Cipruš (35. Kliment), Turek, D. Procházka, Tvrdý - Přibyl, Hráček, Vodáček, Brabec - J.Kučera (63.Zeman), Štancl.

Góly: 24. Brabec, 27. Vodáček (pokutový kop) - 44., 49. a 70. Krasniqi, 85. Honc

ŽK: Tvrdý, Krasniqi

ČK: Krasniqi

Rozhodčí Makovička

Fanshop banner