Konečně zlomili špatnou bilanci na soupeřových hřištích
Klub

Konečně zlomili špatnou bilanci na soupeřových hřištích

Redakce

Boleslavský trenér Karel Stanner byl především spokojený, že se jeho týmu podařilo skórovat a naplno bodovat při utkání na soupeřově hřišti, což se na jaře v Příbrami, Ostravě a Liberci opakovaně nepovedlo.

„Prvních dvacet až pětadvacet minut nás Teplice velkou vervou a důrazem přehrávali. Získávali gólové šance, přestože jsme se chtěli vyvarovat tomu, jak jsme v předchozích venkovních zápasech vždy brzo inkasovali, tak i tentokrát jsme měli úvod opět špatný," zlobil se na svůj tým boleslavský trenér Karel Stanner.
Na rozdíl od prohraných utkání v Ostravě a v Liberci, dokázali Boleslavští v Teplicích na inkasovaný gól odpovědět. „Dali jsme gól, přidali na důrazu a od té doby se potom hrálo vyrovnané utkání, které muselo být pro diváky zajímavé. K nám se přiklonilo válečnické stětí, když se Fabiánova střela od tyče odrazila do branky. Hodnotím utkání kladně, protože jsme získali tři body. Povedlo se nám to na jaře venku poprvé a jsem rád, že jsme neúspěšnou bilanci konečně zlomili," dodal Karel Stanner. Když se jej novináři ptali, zda pomýšlí na třetí místo v Gambrinus lize, odvětil, že je myšlenkami na úterním zápase Ondrášovka cupu proti Plzni a nedělním ligovém duelu s pražskou Spartou. „Můžu pomýšlet na co chci, ale záleží hlavně na hráčích, jak se budou snažit a prát. Bojujeme o každý možný bod a o přízeň našich diváků."

Teplický kouč Jiří Plíšek byl od prvního pohledu zdrcený, neboť pro něho se utkání vyvíjelo nešťastně. „Nehodnotí se mi utkání lehce, protože jsme ho prohráli. Vstoupili jsme do něho podle našich představ, zatlačili soupeře a dlouhé minuty ho přehrávali, chyběly však góly. Po půlhodině jsme měli vést dva tři nula a bylo by to v pořádku," posteskl si nad promarněným prvním poločasem teplický trenér. „Po gólu jsme umožnili Boleslavi využít její sílu, kterou je ofenzivní hra. I později jsme měli situace, které jsme měli rozhodnout v náš prospěch. Utkání jsme ztratili chybnou rozehrávkou a následnou šťastnou střelou soupeře. Boleslav vyhrála, protože byla efektivnější. Musím však zdůraznit, že dnešní utkání naplnilo záměr fotbalem bavit diváky, bohužel se smutným koncem pro Teplice," řekl Jiří Plíšek, který uznal, že po domácí prohře s Mladou Boleslaví je třetí místo v Gambrinus lize zaručující účast v předkole Evropské ligy pro Teplice natolik vzdálené, že se s týmem v dalším průběhu jarní sezóny jednoznačně soustředí na úspěch v Ondrášovka cupu. Na rozdíl od Mladé Boleslavi, která stále ještě může kráčet do Evropy po obou cestičkách, čili usilovat o třetí příčku v lize i o primát v tuzemském poháru...

Fanshop banner