Výhru v Teplicích gólově podepsali Chramosta s Fabiánem
Klub

Výhru v Teplicích gólově podepsali Chramosta s Fabiánem

Redakce

Utkání bylo přímým soubojem o pátou ligovou příčku, kterou Boleslav mohla uhájit jenom výhrou či remízou před Teplicemi, jež na šestém místě ztrácely dva body. Vyhrála a protože Olomouc prohrála v Liberci, vyšvihla se dokonce na čtvrtou pozici v Gambrinus lize.

První poločas začali podle očekávání aktivněji Tepličtí. Z půlhodinové herní převahy vytěžili několik jasných šancí, jednu tyč a jeden gól. Boleslavští byli nečekaně pasivní a nepřesní. Probrali se až ve třetí čtvrthodině.
Už v 6. minutě měl Šeda plné rukavice práce s ránou nekrytého Verbíře. Za pět minut z patnácti metrů střílel Mahmutovič a těsně minul branku. Ve 14. minutě první teplický roh odhlavičkoval Mendy a opakovaný centr Verbíře hlavičkoval Vachoušek do levé tyče Šedovy branky. O dvě minuty později přestřelil boleslavskou branku Mareš a za chvíli už bylo zle.

Ve 20. minutě po centru z levého křídla hlavičkoval nebezpečně Vachoušek. Brankář Šeda reflexivně zasáhl, vyrazil míč před sebe a důrazný Mahmutovič ho protlačil do branky - 1:0.

Gól byl potvrzením obrazu hry z první půlhodiny. Teplice hrály fotbal se snahou prosadit se kombinací, boleslavský herní projev byl plný nepřesností a v defenzívě s neadresným odkopáváním míčů.
Změna nastala ve třetí čtvrthodině. Nejprve ve 32. minutě vyhráli Chramosta s Fabiánem tvrdou potyčku na půlící čáře s teplickými protihráči, čehož dokonale využil Kúdela a běžel sám na soupeřovu branku. Přízemní ranou podle gólmana Slavíka trefil jen pravou tyč.
Po Kúdelově nevyužité šanci pokračovala Boleslav v dobývání teplického trestného území.
Ve 33. minutě přihrávku od Mendyho usměrnil Chramosta šikovnou a nečekanou patičkou za záda zkoprněného Slavíka - 1:1. Boleslavští dali ligový gól na hřišti soupeře po 333 minut dlouhé pauze. Naposledy se trefili 15. listopadu loňského roku v Českých Budějovicích při výhře 3:1. Třetí gól dával v 61. minutě Kulič.

Boleslavští vyrovnávacím gólem dokonale procitli. Chramosta střílel vedle pravé tyče. Kulič tvrdě vystřelil, ale pohříchu trefil záda spoluhráče Chramosty. Po třetím teplickém rohu následoval boleslavský protiútok Fabiána a ten z levé strany přenesl hru na neobsazeného Kuliče, jenž však v jasné gólové pozici nastřelil vybíhajícího Slavíka.

Druhý poločas začali o poznání aktivněji opět Tepličtí. Na rozdíl od první půle však Boleslavští po pár minutách srovnali krok a v dalším průběhu se hrál vyrovnaný a oboustranně dramatický fotbal se šancemi na obou stranách.

V 52. minutě Vachoušek poslal do brejku Mahmutoviče, který utekl boleslavským obráncům a křížnou ranou podle Šedy trefil levou tyč. O dvě minuty později Fabián vymyslel parádní kolmici na Kuliče, jehož rána levačkou z hranice vápna prosvištěla kolem Slavíka i kolem levé tyče teplické branky. V 63. minutě po Mendyho akci střílel Kulič do beka a odražený míč poslal Chramosta k pravé tyči, kam se včas natáhl brankář. Tepličtí zahrozili po centru Vachouška, který na roh odkopl Kysela. V 70. minutě Verbířův centr přes Macha proletěl brankovištěm, kde se marně ve skluzu natahoval Mahmutovič.

Utkání směřovalo k remíze. Teplické centry úspěšně odhlavičkovával Johana nebo boxoval do bezpečí Šeda, případně bez teče prolétávaly boleslavským trestným územím. Na druhé straně se krásně uvolnil Chramosta přes Rosu, ale potom se ukvapil s přihrávkou na Táborského, kterou snadno zachytil stoper Smejkal.
V předposlední minutě tepličtí nepřesnou rozehrávkou přišli o míč na své polovině hřiště. Dimoutsosův centr z pravé strany Tepličtí odvrátili pouze k Fabiánovi, který z dvaceti metrů levačkou vystřelil tak podařeně, že se míč od levé tyče odrazil za záda marně se natahujícího Slavíka - 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Johana, Mach - Mendy (86. Dimoutsos), Kúdela, Opiela (73. Procházku), Fabián - Kulič (69. Táborský), Chramosta.
Boleslav postrádala Radka Šírla potrestaného za čtyři žluté karty, Miroslava Millera nemocného hnisavou angínou a Václava Kalinu, jenž asistoval u rodící manželky.

Sestava FK Teplice: Slavík - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Verbíř (74. Kalivoda), Čajič (90. Došek), Ljevakovič, Mareš (88. Jungr) - Vachoušek, Mahmutovič.

Góly: 20. Mahmutovič - 33. Chramosta, 89. Fabián

ŽK: Mahmutovič - Mach

Rozhodčí: Franěk - Peřina, Vysloužil

Diváků: 3615

Fanshop banner