Kulič a Mahmutovič se trefili shodně osmkrát
Klub

Kulič a Mahmutovič se trefili shodně osmkrát

Redakce

V utkání 23. kola Gambrinus ligy FK Teplice - FK Mladá Boleslav se v sobotním večeru 9. dubna od 19 hodin na teplických Stínadlech bude hrát o páté místo, na kterém mají Boleslavští náskok jen dva body před šestými Teplicemi.

Mladá Boleslav na páté ligové příčce má čtvrtou nejproduktivnější ofenzívu v Gambrinus lize s 38 nastřílenými góly. Lépe na tom jsou pouze čtvrtá Olomouc (39), třetí Jablonec (45) a vedoucí Plzeň (55). Ovšem u boleslavských kanonýrů je obrovský rozdíl mezi domácí a venkovní bilancí. Na domácím trávníku nastříleli 30 gólů a na hřištích soupeřů jen 8...
Teplice
na tom nejsou s útočením o moc hůře. Zatím nastřílely 32 gólů, což je šestý nejlepší počinek v letošní Gambrinus lize.

Nejlepší teplický střelec Aidin Mahmutovič má shodný počet zásahů, jako boleslavský Marek Kulič. Oba nastříleli v tomto soutěžním ročníku po osmo gólech.
Jenom o jeden méně, tedy sedm gólů nastřílel soupeřům další teplický kanonýr Jakub Mareš, který v podzimním duelu s Boleslavi 3:3 dal Millerovi dva ze tří gólů.
Po čtyřech
gólech dali boleslavští Jan Chramosta a Alex Mendy.
Třikrát
se trefili boleslavští Ivo Táborský, Adrian Rolko, Jakub Řezníček, Václav Procházka a tepličtí David Kalivoda a Tomáš Vondrášek.
Dvakrát
skórovali boleslavský Lukáš Opiela a tepličtí Libor Došek, Milan Matula, Štěpán Vachoušek.
Po jedno gólu
dali boleslavští Ludovic Sylvestre, Tomáš Fabián, Vladimir Dimitrovski, Jan Kysela, Goce Toleski, Kerem Bulut a tepličtí Vlastimil Vodička, Antonín Rosa, Lukáš Zoubele, Pavel Verbíř.

Boleslavský Marek Kulič s osmi góly patří do aktuální pětice elitních střelců Gambrinus ligy, protože dvanáctigólový Hubník a devítigólový Wilfried už Gambrinus ligu nehrají, když přestoupili z českých klubů do zahraničí. Pořadí: 13 - Tomáš Pekhart (Baumit Jablonec/Sparta Praha), 12 - Michal Hubník (Sigma Olomouc), 11 - David Lafata (Baumit Jablonec), 10 - Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), Jan Rezek (Viktoria Plzeň), 9 - Bony Wilfried (Sparta Praha), 8 - Marek Kulič (Mladá Boleslav) a Aidin Mahmutovič (Teplice), 7 - Jakub Mareš (Teplice), Marek Bakoš (Viktoria Plzeň), Léonard Kweuke (Sparta Praha).

Fanshop banner