Výhrou v Ovčárech se vrátili na druhou příčku
Klub

Výhrou v Ovčárech se vrátili na druhou příčku

Redakce

Jasmin Ščuk dvěma góly rozhodl utkání v Očárech, čímž potvrdil vlastní prioritu ve střelbě mistrovských gólů a týmu pomohl k návratu na druhé místo v tabulce ČFL.

V prvním poločase se dvacet minut hrálo hodně nepřesně bez vážnějších situací před brankami. Teprve ve 25. minutě povedeně vystřelil ovčárský Petřík a boleslavský brankář Šeda jej vychytal bez větších problémů. Boleslavští odpověděli dvěma ranami Svobody, první mu ve 35. minutě obránci zblokovali a druhou ve 39. minutě netrefil branku. Ve 41. minutě Mach našel za obranou soupeře Volfa, tomu šanci nadvakrát zlikvidoval brankář Ovčár Malina.

V poslední minutě poločasu si Ščuk zpracoval míč na prsou a z otočky pohotově levačkou poslal boleslavský tým do vedení - 0:1.

Z vedení se Boleslavští dlouho neradovali. Po návratu z kabiny sice nejprve na branku soupeře vystřelil Ščuk, ale bez potřebné razance.
A když uplynuly tři minuty druhého poločasu bylo skóre srovnané. Ovčáry získaly výhodu trestného kopu z levé strany a po jeho rozehrání v boleslavském pokutovém území nejlépe dráhu míče odhadl Ondrák a hlavou vyrovnal - 1:1.

Už ve 49. minutě se Schubert v soupeřově vápně dostal k míči v pozici, která odpovídala stoprocentní gólové šanci, ale ránu reflexivně vyrazil Malina. Vzápětí samostatný únik zakončil Volf střelou mimo branku Ovčár.
V dalších minutách si Boleslavští udržovali optickou převahu, ovšem dlouho bez gólového efektu.
Teprve v 66. minutě si výborně za přízemní přihrávkou seběhl Ščuk, objevil se sám před brankářem Malinou a s přehledem skóroval - 1:2
.

Ačkoliv po zbytek utkání měli Boleslavští příležitosti ke zvýraznění výhry, gól už žádný nepadl. V 78. minutě Machovu střelu srazili obránci na roh. V 81. minutě Hadziresic zakončil brejk lobem vedle branky. V 89. minutě další brejk neproměnil pro změnu Tvaroha. V poslední minutě po Zahustelově průniku Schubertovu střelu hráč Ovčár vyhlavičkoval z prázdné brány.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Brunclík, Janíček, Dimitrovski, Horák - Dudka (70. Zahustel), Svoboda, Ščuk, Mach (82. Tvaroha) - Schubert, Volf (72. Hadziresic).

Sestava Sokol Ovčáry: Malina - Chalupa, Ondrák, Studený, Matějček (46. Zahálka) - Maršner, Cigánek, Bayer (46. Müller), Hašler (80. Hyka) - Petřík, Roth.

Góly: 48. Ondrák - 45. a 66. Ščuk

ŽK: Brunclík, Tvaroha

Rozhodčí: Blažej - Vlasjuk, Žáková.

Diváků: 270

Utkání 22.kola ČFL FK Mladá Boleslav"B" - Arsenal Česká Lípa se hraje v sobotu 9.duban od 10,15 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu.

Střelci mistrovských gólů v ČFL ročníku 2010/11: 7 - Ščuk, 4 - Synek a Volf, 3 - Hadziresic, 2 - Tvaroha, Dudka, vlastní (Oslovič KV a L.Novotný LI), 1 - Procházka, Horák, Brunclík, Sedláček, Svoboda, Delič, Kysela, Mach.

Fanshop banner