Kvalitním výkonem se vrátili do hry o Evropu
Klub

Kvalitním výkonem se vrátili do hry o Evropu

Redakce

Boleslavští předvedli na domácím hřišti velmi dobrý fotbal a kvalitního soupeře z Olomouce porazili dvěma góly. V utkání hraném ve svižném tempu a divácky atraktivním zaslouženě získali tři body.

Boleslavský trenér Karel Stanner po opakovaném výbuch na soupeřových hřištích (v Ostravě a Liberci) provedl pro utkání s Olomoucí tři změny v základní sestavě. Na pravý kraj obrany postavil Kyselu místo Kaliny, povinnosti defenzivního záložníka svěřil Kúdelovi místo Procházkovi a na levou stranu zálohy vrátil uzdraveného Fabiána místo Dimoutsose (v Liberci) respektive Táborského (v Ostravě).

Sousedé v aktuální ligové tabulce (4. Olomoučtí, 5. Boleslavští) předváděli od první minuty, že patří k ofenzivně laděným týmům Gambrinus ligy. Akce se přelévaly z jedné strany na druhou. Ale gól padl až těsně před přestávkou.

První nebezpečnou akcí byl olomoucký atak vedený Doležalem, kterého sice stíhal Šírl, ale až brankář Miller riskantním vyběhnutím na hranici vápna šanci soupeře zmařil. Dvě boleslavské akce skončily ofsajdem a Kuličova střela v 17. minutě cíl minula. Za tři minuty se po Kuličově akci dostal uvnitř olomouckého pokutového území k odraženému míči Mendy, nezkrotil ho však a Chramostův nepovedený střelecký pokus z otočky skončil vedle pravé tyče.

Poté přišly olomoucké chvíle. Ve 32. minutě tvrdě vystřelil Bajer a brankář Miller dobře mířenou ránu od pravé tyče vyrazil. O tři minuty později střílel Šultés, ale levý horní růžek minul. Ve 39. minutě rozhodčí Zelinka uvěřil nafilmovanému pádu Rossiho a nařídil trestný kop z necelých dvaceti metrů od boleslavské branky. Vepřek přestřelil hráčskou zeď i branku.

Ve 42. minutě vybojoval Fabián roh, v pořadí třetí boleslavský. Kulič od rohového praporku zacentroval přesně na hlavu Johany, který z malého vápna úspěšně ťuknul míč před vybíhajícímn Drobiszem - 1:0.
A mohlo být ještě lépe. O dvě minuty později se ocitl Chramosta v pěkné střelecké pozici, ale z deseti metrů trefil podle brankáře Drobisze jen pravou tyč.

Ve druhém poločase hráči nepolevili v tempu a nasazení, tudíž bylo stále na co koukat. V 50. minutě po centru Šírla byl v pokutovém území Olomouce sražen Rolko, když se natahoval po míči, ale sudí Zelinka za hlasité nelibosti diváků netrestal. Na druhé straně se Šultésovi povedlo přes Kyselu zacentrovat do malého vápna, pozorný Miller u bližší tyče žádné komplikace nepřipustil.

Následovaly vzrušivé momenty před Drobiszem. Nejprve v 53. minutě po Fabiánově rohu Chramosta z pár kroků nastřelil olomouckého gólmana a odražený míč Kúdela také trefil do strážce branky. O minutu později zaútočil po levé straně Fabián, přihrál Kuličovi, který nezištně posunul míč nekrytému Mendymu a ten po zemi prostřelil Drobisze - 2:0.

I v příští pasáži utkání, kdy se týmy přetlačovaly uprostřed hřiště a po důrazných soubojích se opakovaně žlutilo, neztrácela hra tempo a nasazení v provedení všech aktérů. Boleslavští měli stále o trochu více navrch. V 68. minutě olomoucký útok završil povedeným centrem Ordoš, stoper Rolko ho hlavou odvrátil jen k Rossimu a jeho ránu z voleje nepustil Šírl k brance .

V 75. minutě předvedla Boleslav parádní akci. Kulič poslal dopředu Fabiána, který zatáhl útok zleva a odcentroval téměř přes šířku vápna. Mendy z voleje akci zakončil, ale branku netrefil. V 80. minutě Opiela vybojoval šanci pro Kuliče, tomu v poslední možné chvilce obránce ukopl míč od nohy do rohu. Třetí gól do olomoucké sítě dal Táborský, ale sudí ho neuznali, protože střelce viděli v ofsajdu.

V poslední olomoucké snaze zkorigovat a nebo zvrátit výsledek vybojoval Ordoš roh, který rozehrál Vepřek a s jistotou stáhl Miller, a později při sérii centrů úspěšně v obranných zákrocích hlavičkovali Johana a Šírl. V předposlední minutě Mendy prošel až ke koncové čáře, přihrál pod sebe Táborskému, ale jeho střelu bránící hráč srazil do rohu.
Boleslav zaslouženě dovedla utkání do vítězného finále, připsala si tři body a v ligovém pořadí se dotáhla za Olomouc na jeden bod, čímž se vrátila do hry o Evropskou ligu.

Oba týmy nastoupily v téměř optimálních sestavách. Boleslavi chyběl jen zraněný Dimitrovski, Olomouci pouze vykartovaný Janotka.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Kúdela, Opiela, Fabián (86. Dimoutsos) - Kulič (90. Řezníček), Chramosta (75. Táborský).

Sestava SK Sigma Olomouc: Drobisz - Koutný (78. Tomeček), Škerle, Kučera, Vepřek - Bajer, Rossi, Ordoš, Navrátil (69. Přikryl) - Doležal (59. Hořava), Šultes.

Góly: 42. Johana, 54. Mendy

ŽK: Šírl, Kulič, Opiela - Hořava

Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Dobrovolný

Diváků: 3285

Fanshop banner