Divizní Semily porazili těsně
Klub

Divizní Semily porazili těsně

Redakce

Středeční přátelské utkání junioři vyhráli těsně přičiněním gólů Schuberta, jenž ukončil březnový půst, a Volfa, který naopak potvrdil momentální střeleckou formu.

První poločas začali Boleslavští ostřelováním soupeřovy branky. Semilský brankář Macháček v úvodní pětiminutovce zdárně čelil střelám Duranského a Hadziresice. Semilští odpověděli podobným stylem v 8. minutě, kdy Brožovu nebezpečnou střelu vyrazil Kanaval na roh. Ten Semily nevyužily, naopak za dvě minuty na opačné straně standardní situace rozehraná z rohu hřiště přinesla Boleslavským vedení.
V 10. minutě po Dudkou rychle zahraném rohovém kopu se u přední tyče prosadil Schubert - 0:1.

Načež následovala hluchá dvacetiminutovka, ve které se ani jedno mužstvo nedostalo do nebezpečnějšího zakončení. Teprve ve 33.minutě Duranski sám před Macháčkem neuspěl v čisté gólové šanci. Vzápětí se zleva prosadil Dudka, jeho střelu semilský brankář vyrazil k Schubertovi, ale ani ten nedokázal skórovat.
Pětiminutovka před přestávkou byla boleslavská, ale bohužel bezgólová. Horákův trestný kop skončil těsně vedle, Duranského tečovaná rána orazítkovala břevno a po dobré kombinaci na levé straně Horákův centr Semilští se štěstím odvrátili.

Druhý poločas pokračoval boleslavskou aktivitou. V 55. minutě Zahustel s Dudkou nedotáhli nadějně vypadající akci do zdárného konce. O tři minuty později se zapotil semilský gólman Macháček při tvrdé ráně Tvarohy z úhlu a v 60. minutě naopak v pohodě chytil nedůrazný střelecký pokus Ščuka.

V 68. minutě po Dudkově přihrávce zvýšil boleslavské vedení Volf - 0:2. Přesně za deset minut Brunclíkova střela trefila břevno a třetí gól tedy do semilské sítě nepadl. V 87. minutě po pěkné zpětné přihrávce vystřelil Duranski bez razance.

V 88. minutě po zbytečné boleslavské ztrátě míče ve středu hřiště se Semilským povedlo prohození za obranu a z opravdu ojedinělé příležitosti Vrchovský snížil na konečných - 1:2. V poslední minutě měl Dudka na kopačce třetí gól, ale jeho střelu z prázdné branky vyrazil obětavý obránce.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Kanaval - Dolinajec, Borovička, Charuza, Horák - Tvaroha, Svoboda, Duranski, Dudka - Schubert, Hadziresic.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Kanaval (65. Michňa) - Borovička, Zbrožek, Charuza, Brunclík - Tvaroha (65. Horák), Ščuk, Svoboda (65. Duranski), Dudka - Zahustel, Volf.

Góly: 88. Vrchovský - 10. Schubert, 68. Volf

Fanshop banner