David Šťastný nastřílel druhý jarní hattrick
Klub

David Šťastný nastřílel druhý jarní hattrick

Redakce

Boleslavští dorostenci si výhrou upevnili postavení na třinácté příčce, kde mají odstup tří bodů od čtrnáctého Slovácka, které hostí nyní v sobotním odpoledni 2. dubna od 14 hodin.

První poločas byla hra vyrovnaná, což se projevilo i na skóre. Po gólu na každé straně se urodilo až ve třetí čtvrthodince.
Ve 4. minutě měli Brněnští výhodu rohového kopu, ovšem po jeho rozehrání se do zakončení nedostali. Naopak Boleslavští přímočaře vyrazili do útoku, ale bohužel Bočkova finální přihrávka našla Rozsívala v ofsajdovém postavení. Ve 13. minutě brněnský brankář Kreizl vykryl horní růžek své branky při dalekonosné střele Hošťálka. Kolem 24. minuty boleslavská obrana úspěšně přežila dva rohové kopy. Ve 26. minutě na konci boleslavského útoku tvrdě střílel Láncz, brankářem Kreizlem vyražený míč poslal Tvrdý těsně vedle.

Ve 31. minutě sudí Adámek nařídil proti Boleslavi přísný pokutový kop a jeho exekutor Stehlík získal Brnu vedení - 1:0. Ve 39. minutě zabránil dalšímu brněnskému gólu brankář Borecký ve spolupráci s Tvrdým.

Dvě minuty před přestávkou prokázal hlavní rozhodčí úzkostlivost v posuzování osobních soubojů i ve prospěch Boleslavi a po vražení do Rozsívala nařídil penaltu také proti Brnu. Boleslavský kanonýr David Šťastný ji proměnil ve vyrovnání - 1:1.
První poločas tak skončil nerozhodně.

Druhý poločas začal šancí brněnského kapitána Radinoviče. Jeho střelu pozorný gólman Borecký vytlačil na roh. V 55. minutě přihrál Boček doprava volnému Honcovi, ale jeho centr nenašel před brankou soupeře adresáta.

V 62. minutě dostal David Šťastný od Tvrdého míč a v soupeřově vápně se s ním dobře zorientoval. Nekompromisním zakončením dal důležitý druhý gól - 1:2.

V 72. minutě po faulu na Rozsívala nařídil rozhodčí Adámek druhý pokutový kop proti brněnské brance. Ani tentokrát David Šťastný nezaváhal a pojistil vedení třetím gólem, který se ukázal být potvrzením tříbodového zisku Boleslavi - 1:3.
Brněnští už nenašli síly na zkorigování, natož na vyrovnání. Přestali hrát fotbal a přeháněli důraz v osobních soubojích, za což inkasovali čtyři žlutá napomenutí v závěrečné půlhodince.

Sestava FK Mladá Boleslav: Borecký - Hošťálek, M.Šťastný, Šimek, Tvrdý - Honc (70. Klíma), Vraštil, Láncz, Rozsíval - D.Šťastný (80. Klobása), Boček (89. Diatta).

Góly: 31. Stehlík - 43., 62. a 72. David Šťastný

ŽK: Radinovič, Fall, Vávra, Varaďa, Dvořák, Kreizl - Hošťálek, Rozsíval

Rozhodčí: Adámek - Horák, Kubica

Fanshop banner