Přátelský duel rozhodl Táborský
Klub

Přátelský duel rozhodl Táborský

Redakce

V přátelském utkání s devatenáctiletou reprezentací si část prvoligového kádru zpestřila přípravu v reprezentační přestávce Gambrinus ligy. Hrálo se ve středu 23. března na hlavní ploše Městského stadionu v Mladé Boleslavi.

První šanci měl ve 3. minutě boleslavský Táborský, který bez přípravy zakončil centr Kysely, ale trefil brankáře. O dvě minuty později na druhé straně po centru Fantiše hlavičkoval Brabec do Šedových rukavic. Úvodní čtvrthodinku završil Kúdela trestňákem vedle pravé tyče Koubkovy branky. V 18. minutě centroval zleva Řezníček, volej Opiely gólman Koubek vyrazil k Táborskému a po jeho dorážce získala Boleslav jen rohový kop. O dvě minuty později měli reprezentanti výhodu trestného kopu. Frýdkovu ránu od levé tyče Šeda vyrazil a Kysela odkopl. Ve 34. minutě Opiela vystřelil slabě a nepřesně.

Deset minut před koncem poločasu Kúdela dlouhým pasem našel na levé straně Řezníčka, ten utekl obránci a přihrál nezištně Táborskému, který bez přípravy z malého vápna akci gólově zakončil - 1:0.

Druhý poločas s hodně pozměněnou sestavou začali reprezentanti o poznání živěji a Šeda měl v boleslavské brance za deset minut více práce, než za celý první poločas. Po necelé čtvrthodince se však hra vyrovnala. Ale až v 65. minutě po rohu Táborského vystřelil půl metru nad branku Dimoutsos a o minutu později Svobodovu střelu z levého vingle vytáhl s obtížemi brankář Zapletal na roh. V 68. minutě připravil Táborský střeleckou pozici Dimoutsosovi a ten z patnácti metrů trefil levou tyč. V 70. minutě Opiela poslal do brejku Schuberta, ale ten se nechal odstavit Polomem. Za dvě minuty Opiela vybojoval na půlce míč a sám akci zakončil střelou ze dvaceti metrů, která lízla břevno branky.
V 83. minutě zazvonilo také břevno nad boleslavským brankářem Šedou , a to po hlavičce Jugase, který vyskočil nejvýše při rozehraném rohu. Pět minut před koncem Skalákova bomba proletěla těsně nad boleslavskou brankou.

V poslední minutě po Duranského přihrávce se uvnitř pokutového území perfektně zorientoval Táborský a podruhé skóroval - 2:0. Potvrdil tak, že je nejlépe střílejícím boleslavským fotbalistou v letošních nesoutěžních utkáních...

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Janíček, Johana, Mach - Zahustel (61. Duranski), Opiela, Kúdela (61. Svoboda), Dimoutsos (72. Řezníček) - Řezníček (46. Schubert), Táborský..

Sestava Česko U-19 v I. poločase: Koubek - Hála, Brabec, Polom, Frýdek - Kadeřábek, Jánoš, Sladký, Fantiš - Lácha, Němec.
Sestava Česko U-19 v II. poločase:
Zapletal - Jánoš, Jugas, Polom, Jeleček - Štípek, Kosak, Šustr, Pilík - Skalák, Hadaščok.
Pro devatenáctileté reprezentanty, jejichž hlavním trenérem je Jaroslav Hřebík, bylo utkání v Mladé Boleslavi vyvrcholením třídenního soustředění v nymburském sportovním centru.

Góly: 36. a 90. Táborský

ŽK: Dimoutsos

Rozhodčí: Jaroslav Bílek

Diváků: 125

Fanshop banner