Zemřel František Šichta
Klub

Zemřel František Šichta

Redakce

V pátek 18. března se příbuzní, přátelé a kamarádi naposledy rozloučili s Františkem Šichtou, fotbalovým brankářem mladoboleslavských klubů Slavoj, Aston Villa a Spartak AZNP z doby bezprostředně po II. světové válce, což byly předchůdci dnešního FK Mladá Boleslav.

František Šichta přežil jen tři měsíce výročí svých pětaosmdesátin, které oslavil v prosinci 2010. Byl odchovancem klubu z Dolního Bousova, odkud do mladoboleslavského Slavoje přešel v dorosteneckém věku. V letech 1948-50 patřil do kádru československých reprezentačních nadějí, kterým se říkalo a dodnes říká Lvíčata, kde byli jeho spoluhráči Josef Masopust, Svatopluk Pluskal a Láďa Novák, pozdější stříbrní medailisté z chilského světového šampionátu.
„Lvíčata v mém období nebylo mužstvo jen jednadvacetiletých hráčů," řekl František Šichta v loňském listopadu Josefu Donátovi při rozhovoru pro fotbalový mladoboleslavský zpravodaj Bolek.
František Šichta si mezi sportovními příznivci udělal jméno nejen v dresu fotbalového brankáře, ale také jako obránce hokejových týmů Dolního Bousova a Mladé Boleslavi. Později trénoval, soudcoval a funkcionařil. Profesně byl celý život svázaný s mladoboleslavskou automobilkou.

Fanshop banner