Z Liberce si přivezli debakl
Klub

Z Liberce si přivezli debakl

Redakce

Boleslavští na libereckém trávníku zcela propadli v efektivitě předváděné hry. Zdlouhavá boleslavská kombinace bez důrazu v koncovce kontrastovala s přímočarými libereckými brejky završenými úspěšnou střelbou.

Vzhledem k vyrovnanosti v předchozích vzájemných ligových utkáních neměl duel na stadionu u Nisy vyloženého favorita. Vstup do jarní sezóny se nepovedl ani jednomu týmu, i když Boleslav ve třech zápasech nasbírala čtyři body (remíza v Příbrami 0:0, výhra doma s Brnem 5:0, prohra v Ostravě 0:1) a Liberec ani jeden (prohra v Jablonci 0:3, prohra doma se Slavií 0:2, prohra v Příbrami 0:1).
Po půlhodině hry však výraznější pohoda byla na liberecké straně. Mužstvo, které tři zápasy nebylo schopné překonat soupeřova brankáře, dalo Millerovi hned dva v rozpětí necelé čtvrthodinky. A další dva po přestávce...

První vzrušení způsobila spolupráce Kuliče s Mendym, ale tomu liberecký gólman Bičík zalehl míč. Potom stoper Dejmek pomalou malou domů zahrál tak, že ji málem zachytil Chramosta. Gólman Bičík však vyběhl mimo vápno a míč zblokoval.
Liberečtí zatopili před Millerem ve 13. minutě. Gecov vystřelil a boleslavský brankář od pravé tyče vyrazil. Vzápětí čelil obloučku Fleišmana, který od bližší tyče vyrazil na roh a po jeho rozehrání pálil Štajner nad.

V 18. minutě přišla první rána do boleslavských řad. Nezmar nezištně uvolnil Dočkala a ten otevřel skóre - 1:0. V následující minutě Kulič zamotal polovině bránících libereckých hráčů hlavy, prostrčil míč šikovně Mendymu, ale toho Bíčík vychytal. Neujala se ani Dimoutsosova střela z dalšího útoku.
Ve 30. minutě
měla Boleslav výhodu standardní situace. Trestný kop však liberecká defenzíva pohodlně zvládla a po přihrávce Štajnera vyrazil do brejku po levém křídle Breznaník. Šťastnou ranou z úhlu našel skulinku mezi Millerovými rukavicemi a bližší tyčí - 2:0.
Boleslavští se natlačili k liberecké brance, ale neprosadili se. Dvě minuty před pauzou z nadějné pozice přestřelil Bičíkovu branku Kúdela.

Zkraje druhé půle Boleslav přežila nepřesnou hlavičku Keliče po rohovém kopu a svižný atak Nezmara se Štajnerem, na jejichž zpacifikování se podíleli Johana, Rolko i Miller. V 55. minutě na Řezníčkův centr v libereckém brankovišti nedosáhl Kulič. Vzápětí po rohu tečoval míč Mendy před odkrytou polovinu branky Liberce, ale gól z toho nebyl.
V 57. minutě
byli Boleslavští opět nastěhovaní před libereckou brankou, ale nedobyli ji. Liberečtí se ubránili a vyrazili do brejku, v jehož konci Breznaníkovu přihrávku gólově zakončil Nezmar - 3:0.
Z boleslavských snah o zkorigování stála za zmínku parádní Kúdelova rána v 62. minutě. Bičík ji od pravé tyče vyrazil. Za tři minuty se na druhé straně ocitl před Millerem zcela sám Gebresselasie, ale neprosadil se. Boleslavský gólman jeho ránu vyrazil přes břevno na roh.
V 73. minutě byl podruhé napomínán liberecký Gecov a sudí jej vyloučil ze hry.
Oslabený Liberec se ještě více soustředil na defenzívní činnost s číháním na brejk. V 85. minutě se povedl Štajnerovi, kterého stíhal Šírl a zastavil až Miller. V 88. minutě utekl po levé straně Vácha, první jeho střela se odrazila od bránících hráčů přesně k libereckému mladíkovi a druhý střelecký pokus zapadl ke vzdálenější tyči - 4:0.

Prohra o čtyři góly byla velmi krutým vyjádřením dění na hřišti. Boleslavští určitě nebyli o tolik horším týmem, ale žalostně neproduktivním. Na dlouhé minuty se sice dokázali přestěhovat před soupeřovo trestné území, ale nedůraznou koncovkou usnadňovali Libereckým defenzivní práci a ti je navíc trestali brejky a góly.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (64. Kysela), Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Procházka, Kúdela, Dimoutsos (54. Táborský) - Kulič, Chramosta (54. Řezníček).
Boleslavským chyběl Opiela, který dostal trest za vyloučení v předchozím utkání v Ostravě, Dimitrovski kvůli zranění kotníku a Fabián marodící s nachlazením.

Sestava FC Slovan Liberec: Bičík - Gebreselassie, Dejmek, Kelič, Fleišman - Dočkal (86. Holeňák), Vácha, Gecov, Breznaník (90. Sivrič) - Nezmar (70. Hadaščok), Štajner.

Góly: 18. Dočkal, 30. Breznaník, 57. Nezmar, 88. Vácha

ŽK: Gecov, Gebreselassie - Šírl, Procházka, Řezníček

ČK: Gecov

Rozhodčí: Mikel - Chytil, Gallo

Diváků: 4250

Fanshop banner