Poprvé na jaře ztratili body, i když neprohráli
Klub

Poprvé na jaře ztratili body, i když neprohráli

Redakce

Ačkoliv oba týmy usilovaly o výhru, nezískal ji ani jeden. Hráčům na obou stranách scházela přesná střelba. Spokojenější s bodem za remízu byli Opavští, kteří se tak udrželi v ligové tabulce nad Boleslaví.

První půlhodinu byla aktivnější Opava, ale její hráči neefektivně kombinovali na boleslavské polovině hřiště. Fotbalisté Mladé Boleslavi byli nerozhodní při zakládání akcí a snadno ztráceli míče. Předváděli výkony hodně za očekáváním vyplývajícím z předchozích dvou vyhraných mistrovských zápasů.
V 11. minutě boleslavský brankář Borecký kryl povedenou ránu Furika. Teprve ve 25. minutě se Boleslavským povedla akce se zakončením. Šimek dal do pravé strany Honcovi a po jeho centru poslal Klobása volej vysoko nad branku.
Ve 31. minutě Borecký v rozštěpu připomínajícím zákrok hokejového brankáře vykopl nohou střelu Čepelky a o dvě minuty později pálil Kuzník z úhlu těsně nad boleslavské břevno.
V závěru poločasu převzali iniciativu Boleslavští, ale v gól ji nepřeměnili. Ve 37. minutě po rohovém kopu vystřelil Tvrdý a za překonaným brankářem vyhlavičkoval míč od tyče opavský obránce Šašinka. Ve 41. minutě se Honc prosmýkl mezi beky do trestného území Opavy, patičkou připravil střeleckou pozici D. Šťastnému, který však v gólové šanci placírkou netrefil branku.

Druhý poločas začali boleslavští hráči o poznání lépe než první. Ale efekt vyzněl podobně, neboť gól nedali ani jeden.
V 53. minutě Rozsíval dvakrát zkoušel přehodit soupeřova brankáře Štencela. První pokus mu vystihl a druhý skončil nad břevnem. V 61. minutě propásnul Rozsíval další gólovou příležitost. Hošťálkův centr z pravého křídla hlavičkoval slabě do náruče Štencela.
V 66. minutě Borecký vytáhl na roh povedený volej opavského náhradníka Dydowicze. V 79. minutě dovolili boleslavští stopeři nebezpečně hlavičkovat nejmenšímu hráči na hřišti Furikovi po centru z trestného kopu.
V 83. minutě zkoušel překvapit opavského gólmana Krasniqi, ale střelou z dálky minul branku podle levé tyčky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Borecký - Hošťálek, M.Šťastný, Šimek, Tvrdý - Honc (70. Mižič), Krasniqi, Láncz, Rozsíval - D.Šťastný, Klobása (77. Boček).

ŽK: Tvrdý

Rozhodčí: Lerch - Teuber, Smolka

Diváků: 105

Fanshop banner