V Liberci hrajeme v sobotu
Klub

V Liberci hrajeme v sobotu

Redakce

Před utkáním 21. kola Gambrinus ligy FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 19. března od 16 hodin, se situace podobá té, jaká předcházela duel v Ostravě. Podobně jako ostravský Baník i liberecký Slovan na jaře nebodoval a neskóroval.

Ostravští se na Boleslavi chytili a první jarní trefou do soupeřovy sítě si připsali i první letošní body. Bohužel na úkor boleslavského mužstva. Podobně by chtěli uspět i Liberečtí, jejichž trenéři se zlobí, že v dosavadních třech zápasech (v Jablonci 0:3, doma se Slavií 0:2 a v Příbrami 0:1) inkasovali hloupé góly po školáckých chybách. „Toho se bezpodmínečně musíme vyvarovat, to bude klíč k úspěchu. Věřím, že to proti Boleslavi konečně zlomíme," řekl pro klubový web asistent libereckého trenéra Zdeněk Klucký.

Trenér FK Mladá Boleslav Karel Stanner má jasnou představu, jakým způsobem by se jeho tým měl vyvarovat hernímu i výsledkovému výpadku v ostravské podobě. Hrát jen poločas, je málo. K výhře v Liberci je potřeba hrát celý zápas podobně, jako druhý poločas proti ostravskému Baníku," zní jednoduchý recept boleslavského kouče, jenž očekává, že v hledišti stadionu u Nisy bude plno libereckých i boleslavských příznivců a utkání bude mít vynikající atmosféru.

V boleslavské sestavě určitě bude scházet záložník Lukáš Opiela, který byl po dvou žlutých napomenutí vyloučen v utkání 20. kola Baník Ostrava - Mladá Boleslav, což disciplinární komise ČMFS oceňuje bez milosti trestem zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání.

Naopak liberečtí trestanci Jan Nezmar, který stál po čtyřech kartách v předchozím utkání Liberce v Příbrami, a Lukáš Vácha, jenž seděl po osmi nasbíraných kartách dokonce dvě utkání (proti Slavii a v Příbrami), se vracejí do hry.

Z boleslavských fotbalistů jsou nejisté starty záložníka Tomáše Fabiána, protože prodělal virové onemocnění, v týdnu před libereckým mistrákem netrénoval a bral antibiotika, a stopera Vladimira Dimitrovskeho, který kvůli zranění kotníku vypadl z přípravy už před utkáním v Ostravě, kam s mužstvem ani neodcestoval.

Fanshop banner