Prohráli, i když byli častěji ve střeleckých šancích
Klub

Prohráli, i když byli častěji ve střeleckých šancích

Redakce

Boleslavští ztratili body na ostravských Bazalech, kde dohrávali bez vyloučeného Opiely. Přesto si vynutili v závěru utkání obrovský tlak, ale alespoň vyrovnat se jim nepodařilo. Po pěti gólech do sítě Brna, bylo utkání odehrané bez vstřeleného gólu zklamáním.

Boleslavští šli do utkání v roli favorita, neboť předchozími čtyřmi jarními body potvrdili pátou příčku v ligové tabulce, naopak Ostravští v prvních dvou zápasech jarní sezóny nedali ani jeden gól a nezískali ani jeden bod a tím se ocitli na dohled sestupových příček. Navíc Boleslavští na ostravských Bazalech neprohráli čtyři roky, přesněji od 10. listopadu 2006.

Jarní střeleckou nemohoucnost Baníku zrušil Varadi ve 13. minutě, která se naopak stala pro Boleslav smolnou. Dlouhý pas Nevese hlavičkoval na hraně vápna Frejlach a uvolnil pěkně Varadiho, který se sám proti Millerovi prosadil - 1:0.

Už před inkasovaným gólem Boleslav přežila dvě šance soupeře. Hned v první minutě nebezpečnou hlavičku Frejlacha likvidoval Miller skokem k levé tyči. Ten v 11. minutě vystihl v pravou chvíli i Varadiho přihrávku ze strany do brankoviště.
V poslední minutě první půle opět především zásluhou Millera nezvýraznil Baník vedení. Boleslavský gólman obětavými skoky dvě střely vyrazil a třetí po teči v chumlu bránících spoluhráčů skončila rohem.
Boleslavští v prvním dějství nejvíce zahrozili ve 23. minutě, kdy po rohu Táborského hlavičkoval těsně nad břevno Johana. Mnohé střelecké pokusy z trestňáku i ze hry se odrážely od bránících ostravských fotbalistů, aniž pronikly k brankáři Daňkovi.

Druhý poločas a tím i celé utkání fatálně ovlivnila 57. minuty. Opiela viděl podruhé v utkání žlutou kartu a vzápětí automaticky červenou a putoval předčasně z hrací plochy. Oslabená Boleslav předvedla ve zbývající půlhodině obrovskou vůli po gólu. Hrála většinou na tři a nezřídka jen na dva obránce. Ostravské vápno bylo v jednom ohni, centry létaly střídavě z pravé a z levé strany před ostravskou branku, ale v ní neskončil ani jeden míč.

Dvě minuty po změně stran si Dimoutsos narazil s Kuličem a tvrdě vypálil těsně mimo levý horní růžek. Ostravští kontrovali šancí Frejlacha, jehož v 52. minutě vychytal spolehlivý Miller. O šest minut později si boleslavský gólman poradil s dělovkou Hušbauera. Na druhé straně zkoušel Mendy z úhlu zaskočit brankáře Daňka, ale nezdařilo se mu to. V 62. minutě nestačil Šírl na Varadiho, kterého zastavil až Johana. Z boleslavského protiútoku se neprosadil Procházka a o chvíli později z dalšího útoku ani Kulič. Běžel sám na Daňka, ale míč mu uskočil. V 66. minutě Dimoutsosův roh u bližší tyče hlavičkoval mimo Johana. V 77. minutě Dimoutsosovu ránu u levé tyče zkrotil Daněk. Za dvě minuty Dimoutsos dal Kúdelovi, ten Kuličovi a jeho přízemní bombu zvládl Daněk s obtížemi. V 81. minutě Kúdela přihrál Chramostovi a jeho povedený centr z pravé strany Frydrych odhlavičkoval před dotírajícím Dimoutsosem. Z protiútoku Frejlachovu bombu kryl Miller. V 83. minutě Dimoutsos nabil Johanovi a ten netrefil branku. O minutu později Procházkovo dalekonosné autové vhazování prodloužil Rolko na Chramostu, kterému míč uskočil do Daňkovy náruče. Ani dvouminutové nastavení na skóre nic nezměnilo.

Utkání skončilo těsným vítězstvím Baníku Ostrava, prvním v jarní sezóně. Boleslav poprvé letos prohrála mistrovské utkání. Zůstala pátá, ale s odstupem na čtvrtou Olomouc a třetí Jablonec.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (59. Kúdela), Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Procházka (85. Řezníček), Opiela, Táborský (46. Dimoutsos) - Kulič, Chramosta.
Boleslavští neměli zraněného Dimitrovského, nastydlého Fabiána a rekonvalescenta Zahustela.

Sestava FC Baník Ostrava: Daněk - Šmejkal, Neves, Frydrych, Zejdler- Varadi, Hušbauer (86. Marek), Greguš, Fantiš (90. Kraut), Frejlach - Šenkeřík (73. Zeher).
Ostravští postrádali vykartovaného Lukeše a zraněné Řezníka s Bolfem.

Gól: 13. Varadi

ŽK: Varadi, Daněk, Hušbauer - Opiela, Šírl, Procházka, Kulič

ČK: Opiela

Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lhoták

Diváků: 5068

Fanshop banner