Stanner apeluje na hráče, aby udrželi formu
Klub

Stanner apeluje na hráče, aby udrželi formu

Redakce

V utkání 20. kola Gambrinus ligy FC Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav, které se hraje v pondělí 14. března 2011 od 17,30 hodin, proti sobě nastoupí týmy vyznávající shodné klubové barvy, a to modrou a bílou. A nad čím přemýšlejí trenéři Marko a Stanner?

Pětačtyřicetiletý Karol Marko převzal ostravský Baník v loňském listopadu po Miroslavu Koubkovi. Ambiciózní slovenský trenér přišel do Ostravy se zkušenostmi z polského Gorniku Zabrze, mexického Jaguares de Acapulco, slovenských Ružomberoku a Banské Bystrice, českých Jihlavy a Příbrami.
„Na jaře bude Baník hrát o sedmé místo,"
prohlásil Karol Marko bezprostředně po podpisu dvaapůlroční smlouvy. Jeho tým však v prvních dvou jarních mistrácích nebodoval a nedal ani jeden gól. „Hlavně ve středu pole se nám nedaří kombinace a jsme málo agresivní v přechodu do útoku," zdůraznil herní nedostatky po prohře v Olomouci. Hráče však nabádá, aby na špatný start do sezóny nemysleli. „Čeká nás doma Mladá Boleslav a k tomu musíme upínat svoje myšlenky," snaží se Karol Marko oživit pochroumané sebevědomí ostravských fotbalistů. Ti proti Mladé Boleslavi podstoupí třetí jarní pokus vstřelit gól a získat body. Chybět jim bude zkušený Martin Lukeš, který kvůli trestu za čtyři žluté karty nemůže hrát.

Právě z toho důvodu, že Ostravští doma prohráli se Spartou a venku s Olomoucí pokaždé shodně 0:2, lze očekávat jistě mimořádně velkou touhu po ligových bodech. Domnívá se mladoboleslavský kouč, že právě tento faktor bude boleslavským fotbalistům největší překážkou?
„Na náš výkon by to nemělo mít vliv. To je problém Ostravy,"
pravil Karel Stanner. Ani jeho mužstvo nezačalo jarní sezónu podle ideální představy, když v Příbrami remizovalo 0:0. Kulič i jeho vesměs mladší spoluhráči se však o týden později probudili a převálcovali Brno 5:0.
Co očekává a s čím bude spokojený na ostravských Bazalech? „Očekávám zopakování dobrého výkonu jednotlivců i celého týmu z vítězného utkání proti Brnu. Spokojený budu, když si hráči udrží výkonnost, a to nejen v Ostravě, ale ve více ligových utkání, než jenom v jednom či ve dvou," dodal Karel Stanner.
Do mužstva se mu vrací záložník Lukáš Opiela, který si v utkání proti Brnu odpykal trest za čtyři žlutá napomenutí. V týdnu utrpěl na tréninku drobný šrám makedonský stoper Vladimir Dimitrovski, ale do pondělního mistráku by měl být v pořádku.
A tak pátý tým Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav vyrazí na východ republiky do moravskoslezské metropole kompletní a v plné síle.

Fanshop banner