Proti Baníku to střílí Chramostovi
Klub

Proti Baníku to střílí Chramostovi

Redakce

Boleslav má třetí nejproduktivnější ofenzívu v Gambrinus lize s šestatřiceti nastřílenými góly. Její nejbližší soupeř Ostrava naopak pátou nejslabší produktivitu s devatenácti góly. Defenzívu má Boleslav, která dostala jednadvacet gólů, také lepší, ale ne výrazně, neboť Ostrava inkasovala jen o šest gólů více.

Mladá Boleslav má střeleckou efektivitu téměř dva (přesně 1,89) góly na jedno mistrovské utkání. Lépe než Mladá Boleslav (36) střílí v tomto ligovém ročníku pouze třetí Olomouc (39) a vedoucí Plzeň (47).

Střelci ligových gólů FK Mladá Boleslav: 8 - Marek Kulič, 4 - Jan Chramosta, 3 - Ivo Táborský, Adrian Rolko, Jakub Řezníček, Alexandre Noël Mendy, Václav Procházka, 2 - Lukáš Opiela, 1 - Ludovic Sylvestre, Tomáš Fabián, Vladimir Dimitrovski, Jan Kysela, Goce Toleski a Kerem Bulut, jenž se navíc podílel na gólu ústeckého Jana Poláka do vlastní sítě.

Baník Ostrava v dosavadních devatenácti odehraných ligových zápasech nastřílel soupeřům devatenáct gólů, čili má průměr přesně jeden gól na jeden mistrovský zápas.

Střelci ligových gólů FC Baník Ostrava: 4 - Tomáš Frejlach a Fernando Neves, 2 - Zdeněk Šmejkal, Zdeněk Šenkeřík, Zdeněk Koukal, Adam Varadi, 1 - Josef Hušbauer, Robert Zeher a Radim Řezník.

V boleslavském dresu nastříleli nejvíce gólů do ostravské branky Marek Matějovský, Jan Rajnoch a Jan Chramosta, kteří dali po třech gólech. Matějovský je nyní ve Spartě Praha, Rajnoch v tureckém Ankaragücü a tak jedině Chramosta může svoji gólovou bilanci vůči Baníku Ostrava v boleslavských barvách vylepšit.

Z ostravských útočníků se proti Boleslavi nejvíce dařilo Mičolovi, který se trefil pětkrát a Magerovi, který dal tři góly. Oba již Baník i Gambrinus ligu opustili a kopou v zahraničí, Mičola ve francouzském Brestu a Magera v rumunském Temešváru. Od nich tedy nebezpečí brankáři Millerovi nehrozí...

Boleslavský Marek Kulič s osmi góly patří do aktuální pětice elitních střelců Gambrinus ligy, protože dvanáctigólový Hubník a osmigólový Wilfried už Gambrinus ligu nehrají, neboť přestoupili z českých klubů do zahraničí. Pořadí: 12 - Michal Hubník (Sigma Olomouc), 11 - Tomáš Pekhart (Baumit Jablonec/Sparta Praha), 10 - Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), Jan Rezek (Viktoria Plzeň), Bony Wilfried (Sparta Praha), 8 - Marek Kulič (Mladá Boleslav), David Lafata (Baumit Jablonec), 7 - Leonard Kweuke (Sparta Praha).

Fanshop banner