Vyhráli a jsou druzí v ČFL
Klub

Vyhráli a jsou druzí v ČFL

Redakce

První jarní výhra posunula juniorku z třetí na druhou příčku v tabulce ČFL. Z mnoha gólových šancí proti Královu Dvoru se prosadil jenom Jasmin Ščuk.

První poločas byli Boleslavští aktivnější a očividně lepší. Výjimkou bylo jen deset minut před přestávkou, kdy trochu polevili. Úvodní čtvrthodinku uzavřel Hadziresic pěkným individuálním počinem. Na hranici vápna se šikovně uvolnil a povedeně vystřelil. Brankář Kudrna vyrazil na roh. O minutu později však již kapituloval. Dudka z levé strany rozehrál trestný kop, Ščuk si míč s jistotou zpracoval a z patnácti metrů nekompromisně skóroval - 1:0.
Zvýšit boleslavské vedení mohli ještě před přestávkou Volf a Hadziresic. Ve 28. minutě Svobodovu přízemní přihrávku z pravého křídla bez přípravy zakončoval Volf a Kudrna se musel hodně natahovat, aby u levé tyče střelu lapil. V závěrečné minutě první půle Hadziresic levačkou z dvaceti metrů napálil břevno soupeřovy branky.

Druhý poločas byl celý ve znamení boleslavské herní převahy, ovšem s marným čekáním na druhý gól. „Potřebovali jsem ho ke zklidnění," povzdechl si trenér Milan Pechanec, který oprávněně litoval promarněných příležitostí.
V 57. minutě na konci kombinace, do které se zapojil téměř celý tým, byl Ščuk, ale tísněn bekem přestřelil. Za pět minut se Schubert parádně uvolnil a sám vnikl do trestného území. Nepodařilo se mu však na brankáře Kudrnu vyzrát a ze stoprocentní gólové pozice byl pouze roh. Vzápětí v 64. minutě vypálil královédvorský Tlustý bombu, která neškodně prosvištěla kolem levé tyče Michňovy branky. V 67. minutě minul branku Mach a v 82. minutě nedůrazně a nepřesně vystřelil Hadziresic. V předposlední minutě utkání královédvorský Svátek zkusil technickou ranou přes šířku branky zaskočit boleslavského gólmana, ale Michňa byl u pravé tyče včas a čisté konto udržel.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Michňa - Svoboda, Brunclík, Zbrožek, Mach - Tvaroha, Hadziresic, Ščuk, Dudka (82. Horák) - Volf (90. Borovička), Schubert. Připraveni ještě byli Mrvík a Kanaval. Trenér Pechanec postrádal Charuzu (v rekonvalescenci po operaci), Synek (zraněn ze zimní přípravy), Dolinajec (v rekonvalescenci po zranění), Duranski (nemocný), Štěpánek (hostování v Chrudimi).

Sestava FK Králův Dvůr: Kudrna - Procházka (80. Zelenka), Šilhavý, Brhlík, Pavlík - Petr (67. Kyklhorn), Sabou, Řehoř (38. Tlustý), Trantina - Fulín, Svátek.

Gól: 16. Ščuk

ŽK: Dudka - Řehoř, Svátek, Trantina, Brhlík

Rozhodčí: Šedivka - Orel, Šob

Diváků: 165

Fanshop banner