Boleslav má druhý nejmenší počet ligových porážek
Klub

Boleslav má druhý nejmenší počet ligových porážek

Redakce

Boleslavští rozstříleli Brno po 217 minutách gólového půstu. Prodloužili tak svoji momentální neporazitelnost na pět soutěžních utkání a jsou nadále týmem s druhým nejnižším počtem porážek v Gambrinus lize.

Po gólu Mendyho ze 60. minuty únorového přípravném utkání v tureckém Beleku s Lokomotivou Sofia (1:1) následovalo střelecky jalové období s přípravným duelem v Českých Budějovicích (0:3) a úvodním mistrákem jarní sezóny v Příbrami (0:0). Přítrž gólovému půstu udělal Kulič v 7. minutě utkání proti Brnu a odstartoval následnou pětigólovou kanonádu, ve které se k němu přidali Mendy, Procházka a Chramosta. Pro FK Mladá Boleslav se tak zrodila rekordní výhra za dosavadní bezmála sedmileté působení mezi tuzemskou fotbalovou elitou.

Aktuálně Boleslavští neprohráli již pět soutěžních utkání v nepřerušené řadě.
Po listopadové domácí prohře se Slováckem 2:3 vyhráli odvetu 4. kola Ondrášovka cupu nad Sokolovem 3:0 a potom dva podzimní mistráky Gambrinus ligy v Českých Budějovicích 3:1 a doma nad Slavií Praha také 3:1. Pokračovali v jarní Gambrinus lize v Příbrami remízou 0:0 a jasnou výhrou doma nad Brnem 5:0.
Zároveň to znamená, že si udrželi mimořádně příznivou bilanci v tomto ligovém ročníku 2010/11. Při devíti výhrách a sedmi remízách totiž prohráli jenom tři mistrovská utkání z devatenácti odehraných. Podlehli postupně vloni poslední červencový den v Praze Slavií 0:1, o dva týdny později 16. srpna v Brně Zbrojovce 1:3 a naposledy 7. listopadu doma Slovácku 2:3. Nikdo jiný z ligových soupeřů boleslavské fotbalisty nepřehrál.
Méně proher v Gambrinus lize má pouze vedoucí Viktoria Plzeň. Prohrála jen dvakrát. V říjnu v Mladé Boleslavi 3:4 a v listopadu v pražské Synottip aréně s vršovickými Bohemians 0:1.

Fanshop banner