Boleslavské trojhvězdí v sestavě ligového kola
Klub

Boleslavské trojhvězdí v sestavě ligového kola

Redakce

Do hvězdné sestavy 19. kola Gambrinus ligy si od novinářů vysloužili nominaci tři hráči FK Mladá Boleslav - Marek Kulič, Jan Chramosta a Václav Procházka. Podobně trojnásobné zastoupení má i pražská Slavia.

Z boleslavských fotbalistů se do All Stars Media Teamu prosadili tři ze čtyř střelců při pětigólové kanonádě proti Zbrojovce Brno. Pouze Alex Mendy zůstal mimo.
Pro Marka Kuliče to je v tomto ročníku Gambrinus ligy již čtvrtá nominace mezi hvězdami ligového kola. Janu Chramostovi se této pozornosti dostalo potřetí a pro Václava Procházku je to premiéra.

All Stars Media Team 19. kola Gambrinus ligy:
Filipko (Slovácko) - Janotka (Sigma Olomouc), Eliáš (Baumit Jablonec), Hubáček (Slavia Praha) - Koreš (Slavia Praha), Čajič (Teplice), Procházka (Mladá Boleslav), Kovařík (Baumit Jablonec) - Kulič (Mladá Boleslav), Chramosta (Mladá Boleslav), Pospěch (Slavia Praha).

V prvním jarním kole se do hvězdné sestavy nedostal nikdo z boleslavských borců. Nejblíže byl brankář Miroslav Miller, kterému za výtečné zákroky při likvidaci příbramských šancí nominace těsně unikla v konkurenci se Sňozíkem, jenž vychytal vršovickým Bohemians tři body na Slovácku.

All Stars Media Team 18. kola Gambrinus ligy:
Sňozík (Bohemians 1905) - Pernica (Brno), Řepka (Sparta), Beneš (Jablonec) - Štohanzl (Bohemians 1905), Martin Doležal (Olomouc), Piták (Jablonec), Kolář (Plzeň), Kovařík (Jablonec) - Lafata (Jablonec), Kweuke (Sparta).

V devatenácti odehraných kolech aktuálního ligového ročníku 2010/11 se ve hvězdné sestavě z mladoboleslavských hráčů objevili čtyřikrát Marek Kulič (v 7., 16., 17. a 19. kole), třikrát Adrian Rolko (v 6., 8. a 13. kole), Jan Chramosta (v 7., 9. a 19. kole), dvakrát Alex Mendy (ve 4. a 11. kole), Miroslav Miller (v 1. a 13. kole), Tomáš Fabián (ve 4. a 13. kole), Lukáš Opiela (v 10. a 13. kole), Jakub Řezníček (v 11. a 14. kole) a jednou Ludovic Sylvestre (v 1. kole), Václav Procházka (v 19. kole)

Bez mladoboleslavské účasti byly výběrové jedenáctky ročníku 2010/11 jen v šesti ligových kolech. Konkrétně ve druhém (domácí remíza s Českými Budějovicemi), třetím (prohra na hřišti pražské Slavie), pátém (prohra v Brně), dvanáctém (remíza v Hradci Králové), patnáctém (domácí prohra se Slováckem) a osmnáctém (bezgólová remíza v Příbrami).

Fanshop banner