Boleslav rekordně deklasovala Brno
Klub

Boleslav rekordně deklasovala Brno

Redakce

Předposlední Brno si odvezlo příděl, který je boleslavským rekordem za jejího působení v Gambrinus lize. Dvakrát se trefil Kulič, jednou Mendy, Procházka a Chramosta, kterému sudí upřeli další dva góly přísným posouzením ofsajdového postavení.

První poločas vyšel náramně boleslavskému kapitánovi a kanonýrovi Kuličovi. Úvodní boleslavská aktivita byla gólově potvrzená již v 7. minutě.
Mendy se probil do soupeřova vápna, přihrál Kuličovi a jeho střelu bránící Hamouz tečoval do protipohybu brankáře Bureše do brněnské sítě - 1:0
. Brněnští odpověděli nebezpečnou akcí, která skončila rohem, ale Boleslav ho snadno ubránila.

Při chuti byl Šírl. Jeho centr málem zapadl za Bureše, který se musel hodně vytáhnout, aby míč vytlačil z levé vingle na roh. V 19. minutě Šírl rozehrál šikovně trestný kop na Kuliče, který z otočky rozvlnil boční síťku za pravou tyčí.
Ve 25. minutě Chramosta prokličkoval přes tři beky do vápna a vystřelil. Zblokovaná střela spadla k nohám Kuliče, který si kličkou položil na trávník brankáře, ale ránu do prázdné branky mu přizvedl brněnský obránce Hamouz tak, že se od břevna odrazila do rohu.

Ve 27. minutě Chramosta obral o míč Mitroviče, který chtěl zahrát malou domů. Míče se zmocnil Kulič a sólo proti brankáři Burešovi zakončil přesnou přízemní ranou - 2:0.
Brněnské pokusy o zkorigování nepříznivého vývoje skóre končily většinou před trestným územím Boleslavi. Šírl prokazoval zkušenost a přehled, Dimitrovski obětavost a Kalina s Rolkem ráznost. Poločas udrželi s čistým kontem.

Chvilku se zdálo, že druhý poločas začali rázněji Brněnští. Rabušic z gólové pozice nastřelil jen boční síť boleslavské branky. Ovšem vzápětí jejich defenzíva dvakrát padla.
Ve 49. minutě Chramostův centr z levé strany sice Procházka minul, ale Mendy bez přípravy napálil skrz Bureše do sítě - 3:0.
V 53. minutě vybojoval Chramosta roh, který rozehrál Kulič nadýchaným obloučkem a zakončil přesnou hlavičkou k levé tyči Procházka - 4:0.

Zbylá půlhodina byla festivalem boleslavské ofenzívy a obrazem brněnského zmaru. Brankář Bureš a jeho parťáci v obraně mnohdy nevěděli, kam dříve skočit.

Gólový účet uzavřel v 81. minutě Chramosta, když bez přípravy proměnil Řezníčkovu přízemní přihrávku z pravé strany - 5:0. Před tím však sudí Chramostovi upřeli dva góly kvůli ofsajdovému postavení (?) a navíc mladý útočník promarnil sólo po Kuličově přihrávce. Šance nedali také v 73. minutě Kalina po Kuličově trestňáku, o minutu později Fabián, jehož bombu srazili beci do rohu, a Rolko, který hlavičkoval těsně mimo levou tyč po Fabiánově trestném kopu z pravé strany.
Boleslavští bez obtíží dovedli utkání do rekordně vysokého vítězství za spokojeného aplausu čtyř tisícovek diváků.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy (67. Dimoutsos), Kúdela, Procházka, Fabián - Kulič (76. Řezníček), Chramosta (87. Schubert).
Trenéru Stannerovi chyběl záložník Opiela odpykávající si trest za čtyři žlutá napomenutí. Dalšími absentéry byli Janíček a Volf, kteří dopoledne kopali za juniorskou rezervu.

Sestava FC Zbrojovka Brno: Bureš - Pernica, Simerský, Mitrovic, Hamouz - Valenta (31. Brdarovski), Rýdel, Borek (78. Dostálek), Folprecht (54. Kalabiška) - Došek, Rabušic.

Góly: 7. a 27. Kulič, 49. Mendy, 53. Procházka, 81. Chramosta

ŽK: Mendy, Dimoutsos - Rýdel, Simerský

Rozhodčí: Jech - Slavík, Santarius

Diváků: 4023

Fanshop banner