Stanner burcuje střelce, Večeřa touží po dalším bodu
Klub

Stanner burcuje střelce, Večeřa touží po dalším bodu

Redakce

V utkání 19. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Zbrojovka Brno, které se hraje v neděli 6. března od 16,30 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, se boleslavští fotbalisté budou muset vyrovnat s nepříjemným soupeřovým napadáním, přičemž sami musí přidat na důrazu především v koncovce.

Boleslavský trenér Karel Stanner po příbramské bezgólové remíze vyčítal svým svěřencům neproměňování střeleckých příležitostí. „Pokud chceme soupeřit o třetí ligovou příčku s Jabloncem a Olomoucí, které začaly jaro razantně a nastřílely soupeřům po třech gólech, musíme být produktivnější. Proti Brnu budeme muset hodně přidat v důrazu, abychom se gólově prosadili," prohlásil Karel Stanner, který zvažuje, zda v domácím utkání nasadí již od začátku nebo až v průběhu utkání ofenzivně laděného dvaadvacetiletého Elini Dimoutsose, jenž do boleslavského týmu přišel teprve koncem února na hostování z řeckého Panathinaikos Athény a v příbramské premiéře se ukázal v dobrém světle. „Za dvacet odehraných minut nezklamal, dostal se dokonce i do gólové šance. Pokud bude pokračovat nebo dokonce zlepšovat to, co předvedl ve své premiéře v boleslavském dresu, měl by nám být platnou posilou. Ale to ukáže čas," dodal mladoboleslavský kouč.

Stannerův brněnský protějšek Karel Večeřa je spokojenější. Jeho tým odstartoval jarní mistrovskou sezónu dobře. Přivezl důležitý bod z pražského Edenu za remízu 1:1 se Slavií Praha. A tak neskrývá optimismus a zálusk na další body. „V Mladé Boleslavi bychom rádi bodovali," prohlásil Karel Večeřa, který je hlavní trenér prvoligového mužstva a zároveň i sportovní ředitel FC Zbrojovka Brno. Ve stanovení taktiky proti boleslavskému soupeři mu jistě pomohly i postřehy Petra Čuhela. V Mladé Boleslavi dvakrát působil v roli asistenta Dušana Uhrina mladšího a v současnosti je asistentem trenéra Večeři v Brně.

Zbrojovka Brno sice v podzimní Gambrinus lize byla pátá nejhorší v bilanci na soupeřových hřištích, ale v úvodním letošním mistráku proti Slavii Praha předvedla, že se o jarní body bude bít o poznání urputněji než vloni. Aktuálně platí, že v devíti venkovních zápasech dvakrát vyhrála, jednou remizovala a šestkrát prohrála při skóre 8:19. Horší venkovní bilanci mají pouze Slovácko, Ústí nad Labem, Hradec Králové a České Budějovice. Jihočeši, jako jediný ligový tým, při čtyřech remízách nemají ani jednu výhru ze soupeřova hřiště.

Mladá Boleslav je ve statistice domácích utkání čtvrtá nejlepší. Doma z devíti ligových utkání šest vyhrála, dvě remizovala a jen jedno prohrála při divokém poměru gólů 23:14. Lépe si doma v tomto ligovém ročníku počínají jen Viktoria Plzeň, Baumit Jablonec a Sigma Olomouc.

Boleslavští se sice chlubí čtvrtou nejproduktivnější ofenzívou v Gambrinus lize s 31 nastřílenými góly, což je stejný počinek jako má druhá Sparta Praha (31) a lépe na tom jsou jen čtvrtý Jablonec (34), třetí Olomouc (37) a vedoucí Plzeň (45), ale zároveň vykazují smutnou aktuální střeleckou bezradnost, neboť již více než tři hodiny neskórovali. Síť v soupeřově brance rozvlnili naposledy při tureckém soustředění. Po návratu do Česka se jim to zatím nepovedlo. V sobotu 12. února v přípravném utkání v Beleku s Lokomotivou Sofia (1:1) skóroval Mendy v 60. minutě. Následovalo střelecky jalové poslední přípravné utkání v Českých Budějovicích (0:3) a protože se nikdo ze střelců neprobudil ani v úvodním mistráku jarní sezóny v Příbrami (0:0), tak boleslavská nemohoucnost prostřelit soupeřova gólmana dosáhla 210 minut hracího času.

Fanshop banner