Kulič na jubilejní trefu nemyslí
Klub

Kulič na jubilejní trefu nemyslí

Redakce

Marek Kulič ve svých 331 absolvovaných zápasech nastřílel 79 ligových gólů a tak ten příští bude jubilejní osmdesátý. Také defenzivní hráči Adrian Rolko a Václav Procházka čekají na své jubilejní ligové trefy. Až se jim povedou, budou shodně desáté.

Vstup do jarní Gambrinus ligy se však boleslavských snajprům na příbramském trávníku nepovedl. „Je to smutná pravda, není co omlouvat. Musíme se víc cpát do koncovky. V přípravných utkáních jsme měli hodně standardních situací a musíme hodně zapracovat na tom, aby tomu tak bylo i v ligových zápasech. Pevně věřím, že se nám to proti Brnu povede a že šance proměníme."

Pokud k výhře přispějete gólem, uvědomujete si, že by byl jubilejní osmdesátý?

„Na to moc nemyslím, i když každý vstřelený gól je krásná věc. Já však myslím hlavně na to, že potřebujeme body.

V mladoboleslavském kádru je Marek Kulič bezkonkurenčně nejlepším střelcem. V tomto soutěžním ročníku 2010/11 je se šesti góly v desítce nejproduktivnějších hráčů Gambrinus ligy.

Nejlepší střelci Gambrinus ligy ročníku 2010/11 po 18.kole: 12 - Michal Hubník (Sigma Olomouc/odešel do polské Legie Waršava), 11 - Tomáš Pekhart (Baumit Jablonec/Sparta Praha), 10 - Jan Rezek (Viktoria Plzeň), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), Bony Wilfried (Sparta Praha/odešel do nizozemského Vitesse Arnhem), 8 - David Lafata (Baumit Jablonec), 7 - Léonard Kweuke, 6 - Marek Kulič (Mladá Boleslav), Andrej Kerič (Slovan Liberec/Sparta Praha), Karol Kisel (Slavia Praha), Zdeněk Ondrášek (České Budějovice) a Jakub Mareš (Teplice).

Z Kuličových boleslavských spoluhráčů v tomto ligovém ročníku nastříleli po třech gólech (v závorce celkový počet ligových gólů v kariéře) Adrian Rolko (9), Ivo Táborský (17), Jakub Řezníček (11) a Jan Chramosta (14).
Dvakrát
skórovali Lukáš Opiela (3), Václav Procházka (9), Alex Mendy (20).
Po jednom gólu
přidali Jan Kysela (14), Vladimir Dimitrovski (1), Ludovic Sylvestre (přestoupil do anglického Blackpoolu), Kerem Bulut (1), Tomáš Fabián (2) a Goce Toleski (ukončil v Mladé Boleslavi hostování).

Z brněnských střelců je ve statistice Gambrinus ligy nejvýše se čtyřmi góly Tomáš Michálek. Ten však v zimě ukončil v Brně hostování a vrátil se do Jablonce.
A tak nejlepšími střelci současného kádru FC Zbrojovka Brno jsou se třemi góly Jan Kalabiška, Marek Střeštík, Richard Dostálek.
Dvakrát se trefili Tomáš Polách (odešel v zimě hostování do Dubnice), Filip Rýdel, Tomáš Došek.
Jednou
skórovali Dominik Simerský, Andrej Hodek, Luděk Pernica a Rostislav Šamánek.

V zimní přípravě Zbrojovky Brno nejvíce gólů nastřílel čtyřiadvacetiletý Jan Kalabiška. Ve třinácti střetnutích svěřenci Karla Večeři jen třikrát vyhráli, čtyřikrát remizovali a šestkrát prohráli. V pěti přípravných zápasech nedali brněnští střelci ani jeden gól včetně závěrečného testu proti slovenské Senici. Brněnští střelci v zimní přípravě 2011: 5 - Kalabiška, 3 - Rabušic, 1 - Šamánek, Hikmet, Došek, Jílek, Střeštík, Valenta, vlastní olomouckého Ulma.

Fanshop banner