Dimitrovski se těšil na ligové zápasy
Klub

Dimitrovski se těšil na ligové zápasy

Redakce

Makedonský stoper Vladimir Dimitrovski se za půl roku v Mladé Boleslavi dokonale zabydlel. Už rozumí i mluví solidně česky a trenér Karel Stanner s ním počítá při sestavování defenzívy prvoligového týmu.

Z osmi utkání zimní přípravy chyběl na hřišti jenom jednou. Čtyřikrát odehrál dokonce celé utkání. A to platilo i pro první mistrák Gambrinus ligy proti Příbrami. „Těším se na zápasy o ligové body. Věřím, že postoupíme do evropského poháru," prohlásil v době soustředění v tureckém Beleku. Tamní prostředí dobře znal ze soukromé dovolené a pobyt s mladoboleslavským klubem v hotelu Atlantis si pochvaloval. „Hotel i počasí bylo super a s dobrým výběrem kvalitních soupeřů jsme měli ideální podmínky pro fotbalovou přípravu," pochválil příjemnější část zimní přípravy. V lednu jej trochu zaskočily tréninky v krkonošském podhůří. „I když umím lyžovat na sjezdovkách, tak na běžkařských lyžích jsem byl poprvé v životě," přiznal.
Přípravu pro makedonského rodáka v nezvykle chladných podmínkách přežil bez obtíží a nyní se modlí, aby mu zdraví vydrželo po celou jarní mistrovskou sezónu. Novou zkušeností pro Dimitrovského je momentální stabilizace mladoboleslavského kádru. Když hrával v předchozích působištích za FK Vardar, FK Cementarnica, FK Metalurg, NK Croatia Sesvete a KVC Westerlo, byl zvyklý na početné proměny mužstva. „V Boleslavi máme dobrý tým a dobrou partu. Nepotřebujeme moc nových hráčů, i když uznávám, že jsou potřební pro přirozenou konkurenci."

Fanshop banner