V jarní premiéře získali jen bod
Klub

V jarní premiéře získali jen bod

Redakce

Za mrazivého počasí nedokázal ani jeden tým strhnout vítězství na svoji stranu. Boleslav byla techničtějším mužstvem, ale její hráči postrádali více rozhodnosti a důrazu před soupeřovou brankou.

První poločas byli Boleslavští mírně aktivnější. V úvodní pětiminutovce získali výhodu tří rohových kopů. A v 7. minutě Táborského trestný kop od postranní lajny usměrnil Procházka hlavou do příbramské sítě, ale rozhodčí střelce viděli v ofsajdu a gól neuznali. Další výbornou střeleckou pozici propásl Chramosta ve 21. minutě. Probil se přes stopery a snažil se obstřelit brankáře Hrušku, ten se však natáhl dostatečně na to, aby gólu zabránil.
Ve 33. minutě Boleslav podržel famózním zákrokem Miller. Příbramský Koukal z trestného kopu zdařile obstřelil hráčskou zeď a boleslavský brankář se v poslední chvíli vymrštil k levé tyči, odkud gólovou střelu vytáhl na roh.
V předposlední minutě poločasu po Kuličově přihrávce vystřelil Opiela z více jak dvaceti metrů a Hruška s vypětím svého veškerého umění vyrazil jeho bombu na roh.

Ve druhém poločasu pokračovala Boleslav v dobývání příbramské branky. Pět minut po přestávce Kulič prováhal střeleckou pozici uvnitř vápna. Vzápětí na druhé straně Klesovu ránu vyrazil Miller na roh a po jeho rozehrání J.Štochl překopl branku.

V 64. minutě Kulič důrazem na hraně vápna připravil šanci Chramostovi, ten nejprve míč promáchl, posléze se tak dlouho rozhlížel, až ho obránce beztrestně srazil na zem.

I další boleslavský tlak byl jalový. Mendy se neúspěšně prodíral do vápna a Kalinovi se nepovedl volej. Mnohem horší situace však nastala, když Kalina zkazil přihrávku a z příbramského protiútoku běžel M.Štochl sám na Millera, který jedovatou střelu srazil na roh. Po jeho rozehrání v malém vápně hlavičkoval Klesa, ale nejprve Miller reflexivně rukou a poté Procházka hlavou zabránili jistému gólu.

Dramatický průběh utkání vyvrcholil v závěrečné čtvrthodince. Boleslav útočila a riskantně otvírala defenzívu pro soupeřovy brejky. Šírlův roh hlavičkoval Dimitrovski a gólman Hruška zázračně vyrazil. Vzápětí Mendyho rána jen o pár centimetrů minula levou tyč. Procházkova bomba proletěla těsně vedle levého horního vingle.

Tři minuty před koncem M.Štochl utekl podle levé čáry Rolkovi i Kalinovi a přihrál nekrytému Wágnerovi, který sám před Millerem jen o milimetry minul levou tyč boleslavské branky. Těsně před koncem propásl šanci na premiérový gól v boleslavských barvách Dimoutsos.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (74. Dimoutsos) - Kulič, Chramosta (78. Řezníček). Připraveni byli Kysela, Johana, Fabián, Volf a Šeda. Trenéru Stannerovi chyběl nemocný Kúdela a nominováni nebyli Zahustel s Janíčkem.

Sestava 1.FK Příbram: Hruška - Plašil, Koukal (68. Divíšek), J.Štochl, Nohýnek - Klesa, Tarczal, T.Pilík (90. Ricka), Pleško - M.Štochl, Huňa (79. Wágner).

ŽK: Nohýnek, Plašil, Tarczal - Opiela, Kalina

Rozhodčí: Zelinka - Večeřa, Pelikán

Diváků: 2862

Fanshop banner