Ligové jaro začínáme v sobotu v Příbrami
Klub

Ligové jaro začínáme v sobotu v Příbrami

Redakce

Utkání 18. kola Gambrinus ligy 1.FK Příbram - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 26. února 2011 od 16 hodin v příbramské Adidas aréně. V aktuálním pořadí má pátá Boleslav o dvanáct bodů více než dvanáctá Příbram.

Boleslav v tomto duelu favorizuje nejen pohled na tabulku Gambrinus ligy, ale také statistika vzájemných střetů o prvoligové body. Z dosavadních jedenácti Boleslav vyhrála šest, Příbram jenom jeden a čtyřikrát se hrálo nerozhodně. Celkové skóre 18:9 je výrazně příznivé pro Boleslav.

Statistika ligových utkání Mladé Boleslavi s Příbramí

Podzim 2004 Příbram - Mladá Boleslav 2:1 (Mlika, Mendy - Palát)

Jaro 2005 Mladá Boleslav - Příbram 0:0

Podzim 2005 Mladá Boleslav - Příbram 0:0

Jaro 2006 Příbram - Mladá Boleslav 1:2 (Buryán - Pecka 2)

Podzim 2006 Příbram - Mladá Boleslav 1:2 (Kaplan - Palát, Pecka)

Jaro 2007 Mladá Boleslav - Příbram 2:1 (Pecka, Poláček - Otepka)

Podzim 2008 Mladá Boleslav - Příbram 3:1 (Procházka, Kalina, Pecka - Huňa)

Jaro 2009 Příbram - Mladá Boleslav 1:1 (Plašil - Chramosta)

Podzim 2009 Mladá Boleslav - Příbram 2:0 (Kulič, Rajnoch)

Jaro 2010 Příbram - Mladá Boleslav 2:2 (Klesa, Huňa - Kúdela, Hrdlička)

Podzim 2010 Mladá Boleslav - Příbram 3:0 (Mendy, Fabián, Bulut)

Z výčtu utkání vyplývá, že Boleslav s Příbramí prohrála jenom první vzájemné utkání před více než šesti lety. Přesněji sedmasedmdesát kalendářních měsíců drží s tímto středočeským rivalem ligovou neporazitelnost. Nejvýraznějšího vítězství Boleslav nad Příbramí dosáhla v loňském podzimu, kdy na mladoboleslavském Městském stadionu nasázela soupeři tři góly za první poločas.

Do nejbližšího vzájemného duelu však jdou boleslavští i příbramští fotbalisté s nejistotou, zda se jim vydaří vstup do jarní části Gambrinus ligy patřičně zvládnout, neboť poslední přípravná utkání jim moc radosti neudělaly.

Mladé Boleslavi prověrka formy před mistrovskou sezónou nevyšla, protože utrpěla třígólový debakl v Českých Budějovicích a poprvé v zimě vyšla gólově naprázdno.

Příbram sice v posledním přípravném utkání vyhrála nejtěsnějším poměrem 1:0, ale proti třetiligovému Písku to žádná velká sláva nebyla. Utkání rozhodl příbramský kanonýr Matěj Štochl gólem v páté minutě a potom se svými spoluhráči pětaosmdesát minut soupeřovu obranu už nepřehráli.

Se střílením gólů měli Příbramští potíže v celém průběhu zimní přípravy. Z jedenácti přípravných zápasů pouze dva vyhráli a tři remizovali. Šesti porážkám odpovídá i výrazně pasivní skóre 9:16. V pěti zápasech se gólově vůbec neprosadili:

Příbram - Jablonec 1:4 (M. Štochl)
Příbram - Viktoria Žižkov 2:1 (Wágner, Jurdík)
Příbram - Sezimovo Ústí 0:0
Příbram - Bohemians 1905 0:1
Příbram - České Budějovice 0:2
Příbram - Slavia Praha 0:0
Příbram - Sparta Praha"B" 0:1
Příbram - Tatran Prešov 3:4 (Huňa 2, M. Štochl)
Příbram - Dubnica 1:1 (Pilík)
Příbram - Rad Bělehrad 1:2 (M. Štochl)
Příbram - Písek 1:0 (M. Štochl)

Příbramský zimní kanonýr Matěj Štochl v sedmi zápasech, ve kterých z jedenácti příbramských nastoupil, nastřílel čtyři góly. Pro něho samotného i pro jeho spoluhráče je potěšující, ovšem pro Mladou Boleslav varující, že střeleckou formu prokázal v posledních dvou přípravných zápasech.
Střelci gólů 1.FK Příbram v zimní přípravě 2011: 4 - M.Štochl, 2 - Huňa, 1 - Wágner, Jurdík, Pilík

Fanshop banner