Elini Dimoutsos už trénoval v Boleslavi
Klub

Elini Dimoutsos už trénoval v Boleslavi

Redakce

Řecký jednadvacetiletý reprezentant Elini Dimoutsos z Panathinaikos Athény přišel do Mladé Boleslavi na půlroční hostování a ve čtvrtečním dopoledni absolvoval první trénink v novém působišti pod trenérem Karlem Stannerem.

Elini Dimoutsos bude nastupovat za FK Mladá Boleslav s dresem číslo 14, v němž se poprvé veřejně představil nedlouho po svém příletu z Athén a bezprostředně po absolvování první tréninkové jednotky v Mladé Bolelsavi.
„Hráč přichází na hostování do konce letošního června a samozřejmě máme dohodnutou opci na jeho případné další působení v boleslavském dresu,"
potvrdila Sylva Hottková, ředitelka obchodu a komunikace FK Mladá Boleslav, která řeckou posilu představila na veřejné prezentaci v tiskovém centru mladoboleslavského klubu.

Novináře pochopitelně zajímalo, proč se řecký fotbalista rozhodl pro český fotbalový klub v Mladé Boleslavi a jak vnímal přílet z teplého jihu do mrazivého středu Evropy.

„Je tady opravdu velká zima," povzdechl si Elini Dimoutsos. „Mladá Boleslav je dobrý tým, o kterém jsem slyšel i v Řecku. A k rozhodnutí vydat se hrát fotbal do České republiky a do Mladé Boleslavi pomohly i konzultace s Lukášem Vintrou, se kterým se znám z Panathinaikosu," řekl řecký mladík, který si věří, že se prosadí do prvního týmu FK Mladá Boleslav. „První trénink v Boleslavi byl velmi dobrý, spoluhráči jsou také dobří. Jsem připravený nastoupit za první mančaft a záleží jen na kouči, zda mě vyšle už do prvního mistrovského utkání či nikoliv."

K Dimoutsovu nasazení do mistrovských bojů sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Ladislav Minář poznamenal, že klub čeká na transfer kartu. „Jestli bude k dispozici pro ligové utkání v Příbrami je závislé na tom, jak rychle přijdou za hráčem potřebné papíry z Řecka," zdůraznil Ladislav Minář.
„Elini Dimoutsos přichází s kádru prvního týmu Panathinaikos Athény, kde je obrovská konkurence. Na jeho angažování mělo zásadní vliv, co jsme viděli na DVD z utkání jednadvacetileté reprezentace Řecka a s tím související doporučení od trenéra české jednadvacetileté reprezentace Jakuba Dovalila, jenž Dimoutsose označil za jednoho ze čtyř nejlepších hráčů řeckého výběru,"
dodal sportovní ředitel Ladislav Minář.

Fanshop banner