Naděje vkládané do kopaček Kuliče, Chramosty a Řezníčka
Klub

Naděje vkládané do kopaček Kuliče, Chramosty a Řezníčka

Redakce

Pokud mají Boleslavští uspět v Příbrami a dobře odstartovat do jarní sezóny, musí se prosadit trio střelců Kulič, Chramosta a Řezníček, z nichž každý má k příbramskému hřišti svým osobitým způsobem vztah.

Marek Kulič v Příbrami čtyři sezóny (1999/2003) působil. Jakub Řezníček dokonce v příbramském klubu vyrostl a hrál než v létě 2007 přešel do Boleslavi. Jan Chramosta na příbramské trávě předloni načal svůj raketovým vpád do Gambrinus ligy.
V mladoboleslavském kádru je Marek Kulič bezkonkurenčně nejlepším střelcem, neboť dal již 79 ligových gólů. A v tomto soutěžním ročníku 2010/11 je se šesti góly v osmičce nejproduktivnějších hráčů Gambrinus ligy.

Nejlepší střelci Gambrinus ligy ročníku 2010/11

12 - Michal Hubník (Sigma Olomouc), 11 - Tomáš Pekhart (Baumit Jablonec/Sparta Praha), 10 - Jan Rezek (Viktoria Plzeň) a Bony Wilfried (Sparta Praha), 9 - Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), 6 - Andrej Kerič (Slovan Liberec/Sparta Praha), Karol Kisel (Slavia Praha) a Marek Kulič (Mladá Boleslav).

Z Kuličových boleslavských spoluhráčů čtyři nastříleli po třech gólech, a to Adrian Rolko, Ivo Táborský, Jakub Řezníček a Jan Chramosta.
Jim se v příbramském mužstvu může rovnat pouze Michal Klesa, jenž je se třemi trefami nejlepším kanonýrem svého týmu. Dvakrát se v tomto ročníku trefil Daniel Huňa. Oba patří k nejzkušenějším příbramským fotbalistům. V historické bilanci je zapsáno, že Michal Klesa ve 114 startech nastřílel 11 gólů a Daniel Huňa ve 120 zápasech dal 22 gólů. Větší porci prvoligových startů má v příbramském kádru už jenom obránce Lukáš Pleško (269/12).

Za Mladou Boleslav v tomto ročníku dvakrát skórovali Lukáš Opiela, Václav Procházka, Alex Mendy a po jednom gólu přidali Jan Kysela, Vladimir Dimitrovski, Ludovic Sylvestre, Kerem Bulut, Tomáš Fabián a Goce Toleski.
Z Příbrami
po jednom gólu dali Claude Roland Videgla, Tomáš Wágner, Milan Jurdík, Lukáš Pleško a Martin Šlapák.

Fanshop banner