Přicházejí mladíci z jihu Evropy
Klub

Přicházejí mladíci z jihu Evropy

Redakce

Letošní podzimní přestupní termín byl z pohledu FK Mladá Boleslav překvapivě klidný. Dlouho se žádné změny neděly, až v závěru února přeci jenom k několika převlékáním dresů došlo.

Do FK Mladá Boleslav přestupují dva talentovaní mladíci s jihoevropskou krví.

Devatenáctiletý záložník Liridon Krasniqi je kosovské národnosti, ale fotbalově vyrůstal v německém Mnichově a momentálně usiluje o albánský pas. Jeho případný příchod z dorostu Slavie Praha je v jednání.

Jednadvacetiletý ofenzivní záložník či útočník Elini Dimoutsos je řecké národnosti s mezinárodními zkušenostmi z řecké reprezentační jednadvacítky a přichází z Panathinaikosu Athény.

Mladou Boleslav opustili Michal Vorel, Tomáš Hrdlička a Michal Sedláček.

Pětatřicetiletý brankář Michal Vorel se zkušenostmi z Jihlavy, Slavie Praha a Dukly Praha přišel do Mladé Boleslavi v létě 2009 a na letošní jarni sezónu odešel na půlroční hostování do Ústí nad Labem.

Devětadvacetiletý obránce či defenzivní záložník Tomáš Hrdlička přestoupil do slovenského klubu ŠK Slovan Bratislava. Vyžádal si jej tamní český trenér Karel Jarolím, který byl u Hrdličkových prvoligových začátků v pražské Slavii. Z celkových 162 startů v Gambrinus lize odkopal nejvíce v dresu Slavie Praha (47), odkud přišel do Mladé Boleslavi v létě 2007. V mladoboleslavském dresu odehrál 47 prvoligových mistráků a dalších 8 si připsal při půlročním hostování ve vršovických Bohemians.

Mladý dvaadvacetiletý středopolař Michal Sedláček odešel na půlroční hostování do Bohemians 1905. Za dva uplynulé roky nastřádal 31 startů a 3 góly v Gambrinus lize, všechny v dresu Mladé Boleslavi, jejíž odchovancem je. Polovinu letošního zimního období s pražskými klokany trénoval, ale teprve v polovině února se mohl jeho transfer uskutečnit, neboť vršovický klub měl přechodně zablokované přestupy a hostování.

Neuskutečnil se zamýšlený odchod šestadvacetiletého obránce Petra Macha do Českých Budějovic. Mladé Boleslavi patří od léta 2008. Vloni hostoval ve střížkovských Bohemians a na počátku letošní zimy zamířil na jih Čech, odkud se v polovině února vrátil do Mladé Boleslavi, kde se nyní připravuje s třetiligovou juniorskou rezervou.

Dvacetiletý útočník Jan Bořil, jenž se už vyléčil z podzimní operace kolena, pokračuje v hostování v druholigovém klubu FK Viktoria Žižkov pod trenérem Martinem Půlpitem, který působil před osmi lety v Mladé Boleslavi, a generálním ředitelem Zdeňkem Kudelou, který do loňského léta byl sportovním ředitelem v Mladé Boleslavi.

Fanshop banner