Trenér Stanner: Hráči v přípravě pracovali poctivě
Klub

Trenér Stanner: Hráči v přípravě pracovali poctivě

Redakce

Podle trenéra Karla Stannera se letošní zimní příprava povedla, což potvrdilo objektivní testování kondiční připravenosti hráčů. Jenom všichni hráči i trenéři potřebují zapomenout na nevydařené poslední přípravné utkání v Českých Budějovicích.

Ve středečním dopoledni 23.února byli trenér Karel Stanner a sportovní ředitel Ladislav Minář ve studiu mladoboleslavského radia Jizera. V živě vysílaném povídání, do kterého mohli zasahovat i posluchači, je zpovídal programový ředitel radia Jizera Luboš Dvořák. Nejdříve se zajímal, jak se fotbalisté těší na zahájení jarní Gambrinus ligy, kterou Boleslavští odstartují v sobotu 26.února v Příbrami.

„Na rozdíl od loňska snad letos v Příbrami začneme, i když uhodily mrazy," připomněl Karel Stanner, že v loňském roce se úvodní utkání jarní sezóny v Příbrami neuskutečnilo kvůli sněhové kalamitě.
Právě vzhledem k zimním podmínkám ve střední Evropě si Karel Stanner i Ladislav Minář pochvalovali herní soustředění na turecké Riviéře. „Vydařilo po všech stránkách, především počasím i herní kvalitou ve střetnutí se zahraničními soupeři," pravil Ladislav Minář. „Povedlo se nám splnit všechno, co jsme si v přípravě naplánovali. Jenom při kondičním soustředěním v Lánově nás počasí trochu zaskočilo, protože pršelo. V tureckém Beleku jsme byli na soustředění již potřetí a letos měli bezkonkurenčně nejlepší počasí. Po příletu do Česka hráči absolvovali testy na pražské Fakultě tělesné výchovy a sportu, které potvrdily, že hráči v přípravě pracovali poctivě a jsou dobře připravení na ligovou sezónu," řekl Karel Stanner.
Které přípravné zápasy se povedly a naopak nepovedly?
„Kvalitní zápas byl se Slovanem Bratislava, který jsme sehráli v Olomouci na umělé trávě a především poslední utkání na soustředění v Turecku s Lokomotivou Sofie, jež mělo vysokou kvalitu s parametry mistrovského utkání. Bohužel poslední příprava v Českých Budějovicích byla nejhorší ze všech střetnutí, která jsme v zimě sehráli a proto na ně potřebujeme rychle zapomenout,"
zhodnotil zimní zápasy Karel Stanner. Naznačil, že o sestavě měl jasno s dostatečným předstihem před prvním mistrákem, neboť v porovnání s podzimem se mužstvo téměř nezměnilo a tak vybírání základní sestavy pro úvodní mistrovské utkání nebylo nijak složité. Přestože nejzkušenější útočník Marek Kulič má na svém kontě v aktuálním ročníku šest gólů, které však nastřílel až v závěru podzimu, postrádá mladoboleslavský kouč v týmu výraznou střeleckou osobnost.

Celý rozhovor s trenérem Stannerem a sportovním ředitelem Minářem si můžete poslechnout na www.radiojizera.cz

Fanshop banner