Na vyšehradském turnaji počtvrté prohráli
Klub

Na vyšehradském turnaji počtvrté prohráli

Redakce

Boleslavští prohráli poslední utkání základní skupiny zimního turnaje Slavoje Vyšehrad. Zimní střeleckou formu potvrdil Jiří Schubert, jenž od počátku letošního roku skóroval již popáté.

Z úvodní boleslavské aktivity vyplynula v 15. minutě pohledná akce z pravé strany vedená Kyselou a střela Schuberta, která byla však nedůrazná.
V 17. minutě
podnikli Boleslavští další akci, ale zbytečná ztráta Dudky před pokutovým územím Plzně nabídla brejk soupeři, po kterém se před brankou Kanavala nejlépe orientoval Herák - 1:0.

Další průběh prvního poločasu byl ve znamení převahy boleslavského týmu. Postupná zakončení ve 22. minutě Schuberta, ve 28. minutě Zahustela, ve 31. minutě Dudky a ve 34. minutě Ščuka gólem neskončily. Vyrovnání se junioři Boleslavi dočkali až ve 38. minutě po spolupráci Horáka a Dudky, kdy centr z levé strany proměnil Schubert - 1:1.

Úvod druhého poločasu vyzněl pro Plzeň, kdy po hrubé chybě Zbrožka v rozehrávce proměnil nabídnutou šanci v 55. minutě Mudra - 2:1. Projev boleslavských juniorů byl v následných minutách nevýrazný, bez důrazu a nápadu.
Další nevynucená ztráta ve středu hřiště poslala plzeňské hráče do další střelecké příležitosti. Využil ji v 82. minutě ke zvýraznění Herák - 3:1.

Skóre se ještě měnilo v 84. minutě, kdy po ukázkové akci Tvarohy zprava a jeho přesném centru skóroval s přehledem Duranski - 3:2. Boleslavští mohli nakonec získat alespoň bod za remízu, ale velká šance Hadziresiče a následná dorážka Duranského v 87. minutě gólem neskončily.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kanaval - Svoboda (60. Borovička), Zbrožek, Brunclík, Horák (60. Štěpánek) - Zahustel, Ščuk, Duranski, Dudka - Schubert (46. Tvaroha), Kysela (46. Hadziresic).

Góly: 17. a 82. Herák, 55. Mudra - 38. Schubert, 84. Duranski

Rozhodčí: Hrubeš

Fanshop banner