Generálka s ostudným debaklem
Klub

Generálka s ostudným debaklem

Redakce

Poslední příprava na jarní ligovou sezónu se hrála na promrzlém budějovickém stadionu před téměř prázdnými ochozy. Boleslav první poločas prohrála penaltou, kterou si sudí Jech vymyslel. Po přestávce však křivdu nenapravila a inkasovala další dva góly.

V úvodní desetiminutovce byla aktivnější Boleslav přičiněním Kuliče. Dvakrát pronikl do vápna a zleva hledal spoluhráče. Ve 4. minutě u bližší tyče zakončoval Táborský nepřesně a o tři minuty později míč k Řezníčkovi nepustil brankář soupeře Kučera.
V 11. minutě Procházkovu vstřelu vytlačil Kučera na roh. Kopal ho Kulič a obránci odvrátili na další roh. Při opakované standardní situaci nejvýše vyskočil Vulin a přehlavičkoval Rolka.

V 16. minutě běžel Pecka sám na Millera, který vyběhl, aby znemožnil útočníkovi Budějovic střelbu. Sudí odpískal proti Boleslavi penaltu, ačkoliv střet ležícího Millera s Peckou faulem nebyl. Otepka penaltu proměnil tvrdou ranou pod břevno - 1:0.

Ve 22. minutě se Mendy neprosadil přes Vulina a na druhé straně střela Charkina k Millerovi nedoletěla, neboť obránci ji zablokovali. Ve 37. minutě byl faulován Táborský a sám provedl trestný kop z necelých dvaceti metrů. Vysoko přestřelil. Ve 43. minutě Šírlův oblouček sklepnul Řezníček na Kuliče a ten z hranice vápna těsně přestřelil budějovickou branku. V závěrečné minutě poločasu další nadějnou boleslavskou akci završil Táborský slabou střelou, se kterou si Kučera snadno poradil.

Dvě minuty po změně stran z Šírlova centru hlavičkoval Procházka do Kučerových rukavic. Ve 49. minutě Opiela uvolnil Kuliče, ten si ve vápně přes Vulina připravil palebnou pozici a nastřelil levou tyč budějovické branky.

V 57. minutě nevyužil Vulin trestný kop Budějovic, za dvě minuty další trestný kop nařídil sudí Jech po střetu Rolka s Ondráškem. Černákova rána se tentokrát otřela o levou tyč a zapadla do boleslavské branky podruhé - 2:0.

V 64. minutě Hudson u postranní lajny přehrál Šírla, nabil Ondráškovi a jeho přízemní střela bez přípravy zapadla opět k levé tyči - 3:0.

Nedlouho po třetím gólu rozebrali Budějovičtí zase boleslavskou defenzívu tak, že jejich útočník běžel sám na Millera. Boleslavský brankář vyběhl mimo vápno, ale akci pouze zbrzdil. Zpětnou přihrávkou se Nitrianský dostal ke střelbě a technickým obloučkem přes Millera napálil levou tyč prázdné branky.
Načež budějovický kouč Šilhavý vyměnil třetinu mužstva včetně gólmana. Na rozdíl od boleslavského protějšku Stannera byl v tu chvíli s generálkou na mistráky spokojený. Následná boleslavská snaha o zkorigování třígólové prohry končila většinou před pokutovým územím a míče, které prošly, pokryl bez velkých obtíží brankář Kučera.

Boleslavská potupa mohla být ještě větší, kdyby střídajícímu Němcovi vyšly dva střelecké pokusy. V 82. minutě nastřelil z pětadvaceti metrů pravou tyč a v 86. minutě mu ránu k levé tyči Miller famózně vyrazil na roh. Z další povedené budějovické akce pálil Stráský těsně vedle. Boleslavský Chramosta se v posledních třech minutách ocitl ve dvou gólových pozicích. Ale poprvé přestřelil a podruhé se nechal jako žák odstrčit od míče.

FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Johana (46. Dimitrovski), Šírl (67. Janíček) - Mendy, Opiela, Procházka (81. Volf), Táborský (59. Fabián) - Kulič, Řezníček (46. Chramosta).
Poledních deset minut Boleslav dohrávala se záložní čtveřici ve složení Volf, Mendy, Opiela, Fabián. Připraven byl náhradní brankář Šeda. Kúdela nejel kvůli viroze, Zahustel s Kyselou hráli s juniorkou.

SK Dynamo České Budějovice: Kučera (67. Křížek) - Laštovka, Lengyel, Horejš (67. Žižka), Vuli - Nitrianský (67. Šíma), Otepka (46. Hudson), Černák (67.Benát), Chirkin (83. Petráň) - Ondrášek (77.Němec), Pecka (46. Stráský).

Góly: 17. Otepka z penalty, 59. Černák 64. Ondrášek

Rozhodčí: Jech

Diváků: 250

Fanshop banner