Ve sportovní anketě Boleslavského deníku hlasujte pro fotbalisty
Klub

Ve sportovní anketě Boleslavského deníku hlasujte pro fotbalisty

Redakce

Fotbalisté FK Mladá Boleslav jsou ve hře o přední umístění ve třech kategoriích ankety Boleslavského deníku o nejlepšího sportovce za uplynulý rok 2010. Hlasuje se do pátku 25. února 2011.

Fotbaloví příznivci mají možnost poslat hlas dvojím možným způsobem. Buď vystřižením příslušného hlasovacího kupónu z Boleslavského deníku a jeho zasláním do redakce běžnou poštou, nebo s využitím internetu na tomto odkazu http://boleslavsky.denik.cz/ostatni_region/sportovecboleslavska2010.html .
Slavnostní vyhlášení výsledků sportovní ankety se uskuteční ve středu 9. března 2011 v mladoboleslavském Domě kultury.

V anketě Boleslavského deníku o nejlepší sportovce roku 2010 můžete přízeň mladoboleslavským fotbalistům vyjádřit ve třech různých kategoriích.

Mezi jednotlivci jsou nominováni brankář Miroslav Miller a útočníci Marek Kulič a Jan Chramosta. Všichni patří k oporám současného prvoligového mužstva FK Mladá Boleslav. Třicetiletý brankář Miroslav Miller odchytal v lize 142 utkání a všechny v mladoboleslavském dresu, který obléká nepřetržitě již deset let. Pětatřicetiletý kanonýr Marek Kulič v 330 zápasech nastřílel 79 ligových gólů. S podzimními šesti trefami je aktuálně nejproduktivnějším střelcem mladoboleslavského týmu. Dvacetiletý talent Jan Chramosta má na svém kontě již 14 gólů ve 46 ligových zápasech a ve svém mládí patří do základní sestavy prvoligového týmu.

Mezi talentovanými sportovci jsou nominováni útočník Stanislav Klobása a obránce Lukáš Vraštil, oba narození v roce 1994. Patří do kádru družstva staršího dorostu FK Mladá Boleslav hrajícího nejvyšší tuzemskou dorosteneckou ligu a jsou v reprezentačním výběru Česko U-17. Do FK Mladá Boleslav přišel Stanislav Klobása před dvěma lety z Neratovic a Lukáš Vraštil už před třemi lety ze Železnice.

Mezi zahraničními sportovci jsou nominováni ofenzivní záložníci Alexandre Noël Mendy a Lukáš Opiela. Sedmadvacetiletý Alexandre Noël Mendy je francouzské národnosti a v FK Mladá Boleslav působí od léta 2007, kdy přestoupil z Mostu. Pětadvacetiletý Lukáš Opiela je slovesnké národnosti a v FK Mladá Boleslav je od ledna 2008, kdy přišel ze Zlína. Oba patří ke zkušeným fotbalistům, neboť v Gambrinus lize již odehráli více než sto zápasů a v loňském roce patřili k oporám záložní řady mladoboleslavského prvoligového týmu.

Mezi družstvy je nominovaný tým dospělých FK Mladá Boleslav, účastník Gambrinus ligy od roku 2004. Na konci ročníku 2009-10 se tým umístil na osmé příčce Gambrinus ligy. Po podzimní sezóně ročníku 2010-11 je ve hře o postup do evropského poháru, neboť v Gambrinus lize má na páté příčce jen jeden bod odstupu na třetí místo a v tuzemském poháru Ondrášovka cup postoupil do jarního čtvrtfinále.

Fanshop banner