Řezníček se letos nemůže dočkat gólu
Klub

Řezníček se letos nemůže dočkat gólu

Redakce

Jakub Řezníček přišel do Mladé Boleslavi v létě 2007 z Příbrami s pověstí rychlého a důrazného útočníka s perspektivou střelce gólů, které budou rozhodovat zápasy. V Gambrinus lize si zatím připsal 58 startů a 11 gólů.

Bilance mohla být četnější, nebýt životních i fotbalových peripetií, kterými v uplynulých dvou letech prošel. Rozhodila ho soudní dohra noční rvačky a zbrzdila zlomená paže z přípravného utkání. Neprospělo mu ani půlroční hostování ve slovenském Ružomberoku. „Myslím, že jsem se už zklidnil," tvrdí hlasem, kterým jakoby přesvědčoval nejen posluchače, ale i sám sebe, že se naučil většího soustředění na fotbalovou práci.
V nedávné minulosti ho mladoboleslavský klub opakovaně podržel v situacích, které sám nezvládal. „V Mladé Boleslavi jsem spokojený. Klub se mnou prodloužil smlouvu do června příštího roku. V mužstvu je dobrá parta a klub má dobré vedení v čele s prezidentem panem Dufkem."

Podmínky soustředění v tureckém Beleku si podobně jako ostatní boleslavští hráči pochvaloval. „V letošní přípravě jsem shodil už tři kila tělesné váhy. Cítím se dobře a o poznání lépe, než například v předchozí zimě." K úplné spokojenosti mu chybí gólová produktivita. Je typickým koncovým hráčem, ale v letošních sedmi přípravných zápasech FK Mladá Boleslav nemá ani jeden střelecký zářez, přestože hrál ve všech. „V každém jsem zazdil několik šancí a tak věřím, že když jsem se v přípravě neflákal, přijde střelecká forma s mistráky."

Ve vzácně stabilizovaném mužstvu FK Mladá Boleslav jsou čtyři rozdílné typy útočníků. Nejzkušenějším je Marek Kulič s 330 zápasy a 79 góly v lize, nejmladším rychlý Marek Volf teprve čekající na svoji první ligovou trefu, nejtalentovanějším Jan Chramosta se svižným zakončením z každé pozice a nejdravějším Jakub Řezníček s instinkty bijce uvnitř pokutového území. „Je pro mužstvo výhodou, že jsme tak různí. Osobně nekoukám na to, kdo se mnou právě hraje v útoku, to je věc trenéra, koho postaví. Snažím se prosadit svým stylem, to znamená vyhrát co nejvíce soubojů především v soupeřově vápně a buď sám zakončit, nebo připravit pozici spoluhráčům."
I Jakub Řezníček je přesvědčený, že minimální kádrové změny mužstvu v nejbližší mistrovské sezóně prospějí. „Víme o sobě, jak se po hřišti hýbeme, a věřím, že se na jaře probojujeme do Evropy. Budeme se o ní rvát v lize i poháru."

Řezníčkova účast v letošních zimních přípravných zápasech:

FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 1:0 - hrál první poločas

FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha 4:1 - nastoupil v základní sestavě a odehrál 78 minut

FK Mladá Boleslav - ŠK Slovan Bratislava 3:2 - hrál první poločas

FK Mladá Boleslav - FK Bohemians Střížkov 2:0 - hrál druhý poločas

FK Mladá Boleslav - FC Universitatea Craiova 1:1 - hrál celé utkání

FK Mladá Boleslav - Debreceni VSC 1:2 - hrál závěrečných 20 minut

FK Mladá Boleslav - PFK Lokomotiv Sofia 1:1 - střídal ve druhém poločase na 36 minut

Fanshop banner