Herně se turecké soustředění určitě vydařilo
Klub

Herně se turecké soustředění určitě vydařilo

Redakce

Boleslavští trenéři jsou spokojení s kvalitou tří sehraných utkání v Beleku. V letovisku na turecké Riviéře s jednadvacetičlenným hráčským kádrem pobývali deset dnů. Počasí přálo a soupeři se vydařili.

Tým FK Mladá Boleslav se postupně utkal nerozhodně s rumunským FC Universitatea Craiova 1:1, prohrál s maďarským Debreceni VSC 1:2 a opět remizoval s bulharským PFK Lokomotiv Sofia 1:1. Poslední ze tří přípravných utkání v Beleku bylo nejkvalitnější. Shodli se na tom všichni členové realizačního týmu.
„Duel s maďarským Debrecenem byl nejtvrdší, ale ne nějak mimořádně. Rumunská Craiova i bulharská Sofia se prezentovaly kvalitním kombinačním fotbalem a proto mě těší, že jsme s nimi sehráli vyrovnané partie,"
prohlásil hlavní boleslavský trenér Karel Stanner.
Třetí duel v Beleku s Lokomotivou Sofia hraný den před návratem fotbalové výpravy do Česka měl vysoké tempo a dokonale prověřil všechny řady boleslavského týmu. „Opravdu velmi dobrý soupeř a z obou stran dobrý fotbal. S utkáním jsem velmi spokojený," řekl Karel Stanner bezprostředně po skončení zápasu s třetím týmem bulharské ligy. „Utkání se Sofií mělo vysoké tempo a žádná hluchá místa," dodal Stannerův asistent Josef Hloušek. Snad jediné, co fotbalu v provedení Lokomotivy Sofie a Mladé Boleslavi chybělo, bylo více gólů.
Ke kvalitě utkání přispěli i výteční rozhodčí z Ruska, kteří měli v Beleku seminář a tak zde hraná přátelská mezinárodní utkání využívali k vlastní přípravě. Pískali přesně a téměř bezchybně.

Fanshop banner