Výtečný fotbal bez vítěze
Klub

Výtečný fotbal bez vítěze

Redakce

V nejkvalitnějším utkání tureckého soustředění remizovali boleslavští fotbalisté s třetím týmem bulharské nejvyšší soutěže A Grupa. Góly padaly v úvodní třetině druhé půle, boleslavský dal Alex Mendy.

Od počátku oba týmy pozorně kombinovaly. Po celých devadesát minut bylo zřejmé, že proti sobě hrají takticky i technicky rovnocenná mužstva. Hráči si vzájemně si povolovali minimum prostoru. Dramatické situace v prvním poločase vznikaly většinou jen po standardních situacích, ve druhé půli a především v závěru utkání i ze hry, jak se všichni hráči snažili strhnout vítězství na svoji stranu.

V 5. minutě Kulič uličkou hledal Chramostu, který však přihrávku nezachytil. V 9. minutě Chramostův centr z levé strany přeletěl bulharského brankáře, další centr zprava z Mendyho kopačky gólman už stáhnul. V 15. minutě Mendy vybojoval první boleslavský roh, rozehrál ho Táborský, ale branku nikdo z jeho spoluhráčů neohrozil. O dvě minuty později Táborský nabil Opielovi, ovšem jeho placírka brankáře soupeře nezaskočila.

Ve 21. minutě kopali hráči Sofie dva rohy, ale nic z nich nezískali. Ve 29. minutě utekl Mendy protihráči, ale centroval ze zámezí, což sudí postřehli. Rychlý bulharský protiútok skončil nepřesnou střelou. Ve 33. minutě nevyužila Boleslav další rohový kop a při následném brejku Sofie se vyznamenal brankář Miller, když chytil jistý gól.

Rušno na boleslavské straně hřiště bylo i v 35. minutě. Miller ve snaze zastavit soupeřův atak, zahrál rukou na hraně pokutového území, což rozhodčí odpískal. Po krátkém dohadování s asistentem na čáře, kapitány i trenéry obou mužstev nakonec ponechal boleslavského brankáře na hřišti. Trestný kop za Millerův prohřešek kopl soupeř vysoko nad branku. Podobně na druhé straně cíl přestřelil Kúdela z trestňáku za faul na Kuliče.

V nástupu do druhého poločasu byla Sofie dravější v ofenzívě. Vynutila si tak mírnou převahu a vedení.
V 51. minutě svižný útok z pravé strany zakončil trinidadský útočník v bulharských službách Clarence nekompromisní ranou podle Millera - 1:0
. Za pět minut byla Sofie blízko druhého gólu, ale tentokrát střela těsně minula pravou tyč boleslavské branky.

Boleslavští se však rychle oklepali a vyrovnali skóre i hru. V 60. minutě v obléhání bulharského vápna se do kvalitní koncovky nedostali Řezníček s Chramostou, ale když se míč odrazil k Mendymu, tak ten si na oblouku pokutového území šikovně připravil pozici a vystřelil. Mendyho rána tečovaná obráncem zapadla k pravé tyči - 1:1.

V 68. minutě na nadějný Mendyho centr před brankou nedosáhli Řezníček s Chramostou. V 69. minutě se pokusil Clarence volejem zakončit centr z pravého křídla, ale netrefil pořádně míč, který do bezpečí odkopl Kalina. V 73. minutě pádem pod nohy osamoceného bulharského hráče zabránil Miller gólu. V 78. minutě založil boleslavskou akci Kalina autovým hodem na Mendyho, ten posunul za soupeřovu obranu Opielu a z jeho centru zdařile hlavičkoval Řezníček. Brankář skolkem k pravé tyči zabránil jistému gólu.

V oboustranné touze po vítězství tempo hry gradovalo. V závěrečné pětiminutovce Procházkův trestný kop zastavila hráčská zeď, po Šírlově rohu a Johanově hlavičce se bravurním zákrokem předvedl sofijský gólman a v poslední boleslavské útočné akci na Šírlův technický oblouček nedosáhl v brankovišti Řezníček. Bezprostředně před konečným hvizdem Sofie vybojovala roh, ale Boleslav mu odolala.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Johana, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Opiela, Kúdela (66. Procházka), Táborský (76. Fabián) - Kulič (54. Řezníček), Chramosta. Připraveni ještě byli Janíček, Krasniqi a Volf.
Trenér Stanner neměl k dispozici Šedu, Kyselu a Zahustela, kteří zůstali v hotelu s horečnatou virózou, a Rolka, jenž kvůli bolesti zad pouze přihlížel. Do branky jako náhradník byl připravený trenér brankářů Maier.

Góly: 51. Clarence - 60. Mendy

Fanshop banner