Po volném odpoledni příprava na Bulhary
Klub

Po volném odpoledni příprava na Bulhary

Redakce

První letošní prohru, kterou boleslavští fotbalisté inkasovali od maďarského Debrecenu ve středečním odpoledni, spláchli v intenzivní regeneraci a zapomněli ve čtvrtečním volném odpoledni.

Čtvrtek 10. února byl pro fotbalisty jediným o poznání volnějším dnem z osmi dnů pobytu v tureckém Beleku. Trénink totiž měli jen dopoledne. Po obědě jim trenéři dopřáli osobní volno na celé odpoledne. Strávili ho různě. Většina využila hotelové pláže, vyhřála si unavené svaly na sluníčku a namočila přetížené klouby do příboje Středozemního moře. Na moc dlouhé koupání to nebylo. Vzduch měl 18°C, voda byla podstatně chladnější.

Našli se i fotbalisté s turistickou duší, kteří se vydali na výlet do Anatalye, což je s více jak jedním milionem obyvatel úplně jinak živé letovisko, než vesnický Belek. Pětice ve složení Marek Kulič, Radek Šírl, Ivo Táborský, Lukáš Opiela a Michal Papadopulos (je na vedlejším hotelu s ruským Soči) využila půjčovnu aut, která má dislokovanou kancelář ve vstupní hale hotelu Atlantis. Zapůjčení osobního auta na jeden den stojí padesát euro a dalším výdajem byl přirozeně projetý benzín.

V pátek 11. února už hráči absolvovali tradičně dva tréninky, první dopoledne od deseti, druhý odpoledne od tří hodin. V porovnání s předchozími dny se v Beleku trochu ochladilo. Obloha sice neztratila nic z azurové jasnosti, ale z nedalekého pohoří Taurus se zářícími zasněženými vrcholky vál nepříjemně ostrý a chladný vítr.

Většina hráčů v přípravě na bulharskou Lokomotivu Sofia trénovala naplno. S úlevou vyklusával a bez kopání do míče trénoval jen Ondřej Zahustel v důsledku naraženého kolena ze střetu s debrecenským protihráčem. Jan Kysela netrénoval vůbec, neboť zůstal na pokoji se zvýšenou teplotou způsobenou virózou. Odpoledne k němu přibyl nešťastník Zahustel.

Třetí a poslední utkání tureckého soustředění PFK Lokomotiv Sofia - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotním odpoledni 12. února od 15 hodin místního, to znamená od 14 hodin pojizerského času v areálu Arcadia v Beleku. PFK Lokomotiv Sofia je po podzimní sezóně třetí v bulharské nejvyšší soutěži A Grupa, tedy na poslední příčce zajišťující postup do předkola Evropské ligy.

Fanshop banner