Na vyšehradském turnaji poprvé vítězně
Klub

Na vyšehradském turnaji poprvé vítězně

Redakce

Juniorka v zimní přípravě kombinuje přátelská utkání se zápasy zimního turnaje, jehož pořadatelem je Slavoj Vyšehrad. V jeho rámci zaznamenala první výhru proti třetiligovému rivalovi Loko Vltavín.

Úvod utkání poznamenaly nepřesnosti ve hře na obou stranách. Do první vážnější šance se dostali Pražané, ale hlavička jejich hráče šla nad boleslavskou branku. Podobně skončil i střelecký pokus soupeře ve 20. minutě. Teprve ve 26. minutě se boleslavský tým prezentoval akcí se zakončením. Střela Šcuka mířila nad.

Ve 31. minutě předvedli Boleslavští vydařený útok. Dudka dal do pravé strany Svobodovi a jeho centr Ščuk usměrnil do branky Loko Vltavín - 0:1. Za dvě minuty se úspěšný gólový střelec dostal do dalšího zakončení, tentokrát jeho ránu chytil brankář Pražanů. Ve zbytku poločasu se hra odehrávala uprostřed hřiště bez nebezpečných zakončení.

Druhý poločas na těsném vedení Boleslavi nic nezměnil, ačkoliv o gólové šance nebyla nouze. V 51. minutě dobrou střelu Ščuka ze střední vzdálenosti brankář Loko Vltavín zlikvidoval. V 58. minutě Pražané podnikli brejk s nepřesným zakončením. V 65. minutě se do jasné šance dostal zimní kanonýr Schubert, ale jeho snahu o technické přehození brankář vystihl. V 66. minutě Tvarohovi v dobré pozici před brankou soupeře v rozhodujícím okamžiku odskočil míč. V 73. minutě Pražené podnikli nebezpečný protiútok, ale šanci zlikvidoval brankář Michňa dobrým zákrokem. V další snaze po vyrovnání byli Pražané v koncovce nepřesní.

Sestava FK Mladá Boleslav„B": Michňa - Svoboda, Zbrožek, Mrvík, Horák - Marek Sedláček (46. Brunclík), Duranski (25. Rozsíval), Ščuk (65. Borovička), Dudka - Tvaroha (71. Čech), Schubert.

Gól: 31. Ščuk

Fanshop banner