Chramostovi zvlhnul prach, pálí to pro změnu Táborskému
Klub

Chramostovi zvlhnul prach, pálí to pro změnu Táborskému

Redakce

V prvních třech letošních zápasech pokaždé skóroval Chramosta, ale v únoru se ještě netrefil. Naopak Táborský se do střelecké statistiky zapsal už čtyřikrát a dobře mířil v každém z posledních tří zápasů.

Kanonýrský mladík Jan Chramosta má stále velké rezervy v důrazu při osobních soubojích. Přesto dokázal třikrát správně zacílit v úvodních třech přípravných zápasech. Překonal strážce branek třetiligových Pardubic, druholigové Dukly Praha i prvoligového slovenského Slovanu Bratislava.
Po proměněné penaltě proti bratislavskému soupeři v utkání hraném v Olomouci za arktických podmínek jakoby Chramostovi muška zamrzla. „Nedovedu vysvětlit, proč mi to tam přestalo padat," řekl se sklopenou hlavou a po chvilce přemítání dodal: „Proti zahraničním obráncům je o poznání těžší se prosadit. K útočníkům přistupují hodně tvrdě a někdy až zákeřně a já se chci ve zdraví dočkat mistrovských zápasů. Ale nechci aby to vyznělo, že brečím a stěžuji si. Každý zápas je pro mě vítanou zkušeností a střety se zahraničními hráči samozřejmě také."

Ostřílený ofenzivní hráč Ivo Táborský se letos poprvé trefil ve druhém přípravném utkání proti Dukle Praha. V olomoucké sibérii hrál jen poločas a vyšel střelecky naprázdno. Ovšem v dalších třech střetnutích, v Mladé Boleslavi proti Střížkovu a v Beleku proti rumunské Craiově i maďarskému Debrecenu, se pokaždé trefil a poskočil před Chramostu na čelo klubového pořadí zimních kanonýrů.
Radost z má, ale mimořádný význam zimním gólům nepřikládá. „Každý gól v soupeřově brance pochopitelně potěší, což platí i o přípravných zápasech, ale ve fotbale jsou ze všeho nejdůležitější výhry v mistrovských utkáních a v nich je jedno kdo góly střílí. Samozřejmě bych byl rád, kdyby se mi střelecky dařilo i v jarní ligové sezóně podobně jako v zimní přípravě," prohlásil Ivo Táborský.

Střelci FK Mladá Boleslav v zimní přípravě 2011: 4 - Táborský, 3 - Chramosta, 2 - Kulič, 1 - Kúdela, Mendy, Volf.

Fanshop banner