Stanner byl smutnější než Ščasný
Klub

Stanner byl smutnější než Ščasný

Redakce

Při přípravném mezinárodním utkání maďarského Debrecenu s českou Boleslaví se proti sobě postavili dva trenéři české národnosti. Na maďarské straně Zdeněk Ščasný a na boleslavské Karel Stanner.

Navíc se jednalo o kouče, kteří se před třemi lety bezprostředně vystřídali na lavičce FK Mladá Boleslav. Když v březnu 2008 Zdeněk Ščasný odstoupil z pozice hlavního trenéra boleslavskému mužstva, nahradil jej právě Karel Stanner, pro kterého to tenkrát byla prvoligová premiéra. U mužstva později působil i v roli Hapalova asistenta a po Uhrinově půlroce na podzim 2009 na postu hlavního trenéra Karel Stanner opět je od lednu 2010.

Ve středu 9. února 2011 vedl FK Mladá Boleslav proti Debrecenu VSC trenéra Ščasného. Před výkopem se čeští trenéři s úsměvy pozdravili, zapózovali fotografův a po závěrečném hvizdu si popřáli štěstí v následující trenérské práci.
Aktuálně větší důvod k radosti měl Zdeněk Ščasný, neboť jeho tým o gól porazil soupeře. To boleslavskému Karlu Stannerovi se prohloubily vrásky na zachmuřeném čele. „Proti Debrecenu jsme testovali některé hráče, zda mají či nemají na to hrát v prvoligové sestavě a ukázalo se, že mladí ještě nedorostli, i když jsou právoplatnými členy kádru FK Mladá Boleslav. V prvním poločase sestava, kdy v záloze byli Fabián, Krasniqi, Zahustel a v útoku Chramosta s Volfem, na soupeře nestačila. Navíc jsme inkasovali oba góly po hrubých chybách v obranné činnosti," upřesnil Karel Stanner rozmrzelost nad příčinami první porážky v letošní zimní přípravě.

Fanshop banner