Mladí Maďarům nestačili
Klub

Mladí Maďarům nestačili

Redakce

První porážku zimní přípravy inkasoval mladoboleslavský tým ve značně omlazeném složení. Jediným gólem ji zmírnil Táborský, který přišel na hřiště na závěrečnou půlhodinu.

První poločas začal živěji Debrecen, ale vynutil si jenom jeden rohový kop. V 8. minutě zkusil Kraniqi obloučkem za soupeřovou obranou uvolnit Procházku, ale tomu míč utekl za koncovou čáru. O minutu později první boleslavský roh rozehrál Šírl a střelbou zakončil Krasniqi. Míč z brankové čáry odvrátil bek.
V 16. minutě povedenou bombu maďarského útočníka vyrazil Šeda. Ve 20. minutě Šírlův trestný kop hlavičkoval mimo Rolko. Ve 30. minutě Kraniqi krásnou kolmicí našel Volfa, kterého soupeř podrazil faulem. Sudí zákrok sice ocenil žlutou kartou, ale z nadějné akce pro Boleslav sešlo.
Po necelé půlhodině nuceně opustil hřiště Zahustel s naraženým kolenem po souboji u postranní čáry.
Krátce před přestávkou se povedl trestný kop Procházkovi. Ránu z více jak pětadvaceti metrů nasměroval do levé vingle, kde byl maďarský gólman včas a vyrazil ji na roh. Maďaři zakončili poločas dvěma nepřesně završenými útoky.

Po přestávce byli v prvních minutách aktivnější Boleslavští, ale netrvalo dlouho a inkasovali. V 52. minutě zaváhal Janíček a svižného útočníka Culibalyho už nedoběhl. Ten sólo proti Šedovi zakončil křížnou ranou, jež se od pravé tyče odrazila poprvé do sítě za boleslavského brankáře - 1:0.
Boleslavským se nepodařilo kontrovat. Po Mendyho centru se nepovedl volej Procházkovi a pronikajícího Kraniqiho nepustili beci do koncovky.

V 59. minutě rychlý maďarský protiútok podruhé rozložil boleslavskou defenzívu. Po pravém křídle opět utekl Culibaly, tentokrát nezištně přihrál přes šířku vápna a Yanick snadno doklepl do odkryté branky - 2:0.

Trenér Stanner posílil ofenzívu boleslavského týmu. Stačilo to však jen na zmírnění prohry. V 65. minutě Chramosta kolmicí do pokutového území soupeře uvolnil Procházku a ten přihrál Táborskému, který snadno skóroval - 2:1. Pro Táborského to byl první dotyk s míčem po příchodu na hřiště a především důkaz, že v předchozím zápase poraněné koleno je v pořádku.

Ramosovu tečovanou ránu Fabián vykopl z brankové lajny a Kabátova bomba těsně minula levý horní růžek Šedovy branky.
Boleslavští v závěrečných minutách marně dotírali na maďarskou branku. Po Kalinově trestném kopu se ve vzduchu neprosadil Řezníček proti brankáři. Procházkův trestný kop z půlky hřiště hledal Mendyho, ale také tomu v hlavičkování zabránil brankář. Táborského trestný kop gólman Debrecenu vyrazil jen k Fabiánovi, ale ten volejem nastřelil bránícího protihráče.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Janíček (70.Řezníček), Rolko (46. Kúdela), Dimitrovski, Šírl (46. Kalina) - Zahustel (29. Mendy), Procházka, Krasniqi (63. Opiela), Fabián - Chramosta, Volf (63. Táborský).

Góly: 52. Culibaly, 59. Yanick - 65. Táborský

Fanshop banner