Boleslavští v plné síle před soubojem s Debrecenem
Klub

Boleslavští v plné síle před soubojem s Debrecenem

Redakce

V pondělí dopoledne lékař boleslavské fotbalové výpravy Josef Horák hlásil vyprázdněnou marodku. Na hřišti se bez úlev připravovali všichni hráči včetně Táborského a Kysely.

Ivo Táborskému, který pro zranění nedohrál nedělní utkání s rumunskou Craiovou, masér Václav Kubíček před pondělním dopoledním tréninkem zatejpoval koleno. Pro jistotu, aby hráč zkusil naplno trénovat. „Koleno vydrželo, zdá se být v pořádku," prohlásil po tréninku Táborský zjevně v lepší náladě, než předchozí den.

Jan Kysela odcestoval na turecké soustředění ve fázi doléčování nataženého stehenního svalu. Zranění si přivodil v úvodním zimním přípravném utkání. V sobotu a neděli ještě trénoval bez míče, ale v pondělním dopoledni se již zapojil do tréninkové činnosti s ostatními spoluhráči. „Nešel jsem ještě úplně naplno, ale brzo to snad už půjde," věří Kysela, který aspiruje na titul největšího smolaře přípravných období FK Mladá Boleslav. Předloni si v zimní přípravě poranil kotník, vloni v létě vypadl z přípravy opět kvůli poraněnému kotníku a letos v lednu ho zaskočily svalové obtíže. „Pohyb na přírodní trávě a v celkově příznivějších podmínkách, než je trénování a hraní na zmrzlém umělém povrchu mu bezesporu prospívá," řekl lékař mladoboleslavských fotbalistů Josef Horák.

FK Mladá Boleslav je tedy aktuálně v plné síle a bez jediného zraněného fotbalisty prvoligového kádru. Hráči s příjemném slunečném počasí za teplot přes den neklesajících pod 15°C si trénování užívají. Po nerozhodném souboji s rumunským soupeřem se těší na druhé utkání tureckého soustředění.

Přípravné utkání Debreceni VSC - FK Mladá Boleslav se hraje ve středa 9. února od 15 hodin tureckého, čili 14 hodin středoevropského času na hřišti fotbalového areálu Arcadia v přímořském letovisku Belek.
Soupeř Debreceni VSC je po podzimní polovině maďarské nejvyšší Soproni ligy na čtvrtém místě a ztrácí jenom jeden bod na třetí místo zaručující postup do předkola Evropské ligy. Současným trenérem maďarského týmu je Čech Zdeněk Ščasný, jenž před třemi roky působil v FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner