Autobusem do Vídně a z ní letecky do Antalye
Klub

Autobusem do Vídně a z ní letecky do Antalye

Redakce

Boleslavští fotbalisté se přesunuli do Turecka, kde v osmi dnech trénováním a sehráním tří zápasů vesměs na přírodní trávě budou ladit herní formu pro start Gambrinus ligy. Začíná již za tři týdny.

V pátečním ránu 4.února ještě za tmy vyrazila fotbalová výprava ze stadionu v Mladé Boleslavi přes Prahu a s občerstvovací pauzou v Mikulově do Vídně. Z rakouské metropole boeingem 737-800 přeletěli do turecké Antalye. Zbylých pár kilometrů z letiště v Antalyi dorazili do Beleku opět autobusem. Přechodným domovem jim bude hotel Atlantis až do neděle 13.února.

Na let XQ 191 na trase Wien - Antalya byla velká fotbalová tlačenice. Společně za teplem na palubě stejného letadla letěli FK Mladá Boleslav, SK Sigma Olomouc, Zbrojovka Brno, SK Hradec Králové. Tedy rovná čtvrtina Gambrinus ligy. Z kapacity 189 míst nezůstalo v útrobách boeingu ani jedno místečko volné, samozřejmě za přispění cestujících, kteří neměli s fotbalem a s Gambrinus ligou vůbec nic společného.

Na tureckém herním soustředění má FK Mladá Boleslav jednadvacetičlenný hráčský kádr a sedmičlenný realizační tým. Odcestovali brankáři Miroslav Miller, Jan Šeda, obránci Václav Kalina, Tomáš Janíček, Petr Johana, Adrian Rolko, Radek Šírl, Vladimir Dimitrovski, středopolaři Alex Mendy, Lukáš Opiela, Jan Kysela, Tomáš Fabián, Ivo Táborský, Václav Procházka, Ondřej Kúdela, Liridon Krasniqi, Ondřej Zahustel, útočníci Marek Kulič, Jan Chramosta, Jakub Řezníček, Marek Volf.
Hlavní trenér Karel Stanner, asistent Josef Hloušek, vedoucí mužstva a trenér brankářů Ladislav Maier, kondiční trenér Martin Třasák, lékař Josef Horák, masér Václav Kubíček, kustod Pavel Uhlíř.

Tento pátek na turecké Riviéře propršel, ale podle předpovědi meteorologů by po polojasné sobotě mělo od neděle svítit slunce naplno a zahřát vzduch na 14 až 16°C. To by pro tréninkovou i herní činnost bylo ideální klima.

Boleslavští hráči v sobotu plánují trénovat dopoledne i odpoledne a v neděli 6. února od 14 hodin sehrají první ze tří sjednaných mezinárodních střetnutí s desátým týmem rumunské ligy FC Universitatea Craiova.

Fanshop banner