Udrželi zimní neporazitelnost
Klub

Udrželi zimní neporazitelnost

Redakce

Výhrou nad třetiligovým soupeřem si mladoboleslavští udrželi zimní neporazitelnost. Proti střížkovským Bohemians měli mírnou převahu, kterou gólově zužitkovali Táborský a Volf.

První šanci zmařil boleslavský brankář Šeda dotěrnému útočníkovi Ibemu už v úvodní minutě utkání. O deset minut později se do soupeřova vápna z pravé strany prodíral Mendy, ale neuspěl. Ve 21. minutě po Kuličově přihrávce vypálil bez přípravy Táborský, brankář Winter jeho ránu chytil. Za dvě minuty Chramosta hledal po zemi před brankou Kuliče, ale Winter k němu míč nepustil. Kolem 27. minuty si Šeda poradil s dalekonosnými střelami Šíslera a Jandy.

Ve 34. minutě se boleslavským fotbalistům povedla kombinační akce, kterou založil Táborský a přes Fabiána, Opielu a Kuliče míč doputoval k rozběhnutému Chramostovi, jehož v trestném území nedovoleně stáhnul Grznár. Sudí bez váhání nařídil pokutový kop a ten s jistotou proměnil Táborský ve vedoucí gól - 1:0.

V závěru poločasu rozehrával Táborský trestný kop z místa malého žákovského roku, ale obránce Grznár u bližší tyče centr odhlavičkoval a z nadějné standardní situace nic nebylo.

Do druhého poločasu nastoupila Boleslav téměř s jiným mužstvem. V sestavě z první půle zůstali pouze Šeda, Dimitrovski, Táborský a Chramosta, kterého v závěru vystřídal Volf.
Ve 49. minutě testovaný albánský mladík Kransiqi předvedl parádní uvolnění i střelbu, bohužel branku soupeře netrefil. V 53. minutě Kúdela z pětatřiceti metrů vyslal povedenou ránu z trestného kopu do břevna pražské branky.
Bohemians nenechávali Šedu odpočívat. Jeho branku v 56. minutě Šísler těsně přestřelil a v 60. minutě Demeter trefil. Boleslavský brankář byl připravený a vzápětí rychle založil protiútok, který nepřesně zakončil Zahustel. Další střelu, tentokrát z Macháčkovy kopačky, lapil Šeda v pádu u pravé tyče.

Boleslavští měli střeleckých příležitosti podstatně více než soupeř. Janíčkův centr zakončil Chramosta do gólmana. Po Šírlově obloučku zkoušel Řezníček hlavičkovat v pozici, kdy byl zády k brance, ale brankáře Wintera nezaskočil. Po vyhraném souboji na půlící čáře Zahustel odtáhl útok a centroval na Chramostu, jenž ale míč v pokutovém území nezpracoval. Pět minut před koncem po Šírlově přihrávce zahodil šanci Zahustel. V další minutě se neprosadil z deseti metrů Krasniqi, neboť jeho střelu brankář Bohemians zázračně vyrazil.

V 87. minutě Zahustel přihrál Kúdelovi a ten po zemi našel Volfa, který nekompromisním přízemním volejem skóroval - 2:0.

V předposlední minutě Krasniqi zpětnou přihrávkou zamýšlenou na stopera Rolka poslal nechtěně do brejku pražského Ibeho, jeho zakončení však boleslavští obránci srazili na roh. Z něho už Šedovi nebezpečí nezahrozilo a tak boleslavský gólman uhájil čisté konto.

Sestava FK Mladá Boleslav v I.poločase: Šeda - Kalina, Johana, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský - Kulič, Chramosta.

Sestava FK Mladá Boleslav v II.poločase: Šeda - Janíček, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Zahustel, Krasniqi, Kúdela, Táborský - Řezníček, Chramosta (72. Volf)

Sestava FK Bohemians Střížkov: Winter - Flachbart, Penc, Studík, Grznár - Ježdík, Demeter, Kwame, Janda - Ibe, Šísler. Střídali Macháček, Stárek, Fenyk, Čapek, Kliment, Horáček.

Góly: 34. Táborský z penalty, 87. Volf

Rozhodčí: Drábek - Pilný, Vnuk

Diváků: 65

Fanshop banner