V áčku to střílí Chramostovi, v béčku Schubertovi
Klub

V áčku to střílí Chramostovi, v béčku Schubertovi

Redakce

V zimní přípravě se střelecky prosazují dva talentovaní útočníci, oba mladoboleslavští odchovanci. Jan Chramosta za áčko a Jiří Schubert za béčko dali v lednu gól v každém utkání, do kterého je trenéři postavili.

Za prvoligový tým Chramosta hrál proti Pardubicím celý zápas, proti Dukle Praha a Slovanu Bratislava vždy druhý poločas. Každému soupeři dal gól, čili za 180 minut nastřílel tři góly. To je slušná bilance, i když u útočníka očekávaná.

Ve třech lednových přípravných zápasech nastřílela Mladá Boleslav celkem osm gólů. Podělilo se o ně pět hráčů. Střelci gólů FK Mladá Boleslav v lednu 2011: 3 - Chramosta, 2 - Kulič, 1 - Kúdela, Mendy, Táborský.

V rezervním týmu podobně ostrými pálí Jiří Schubert, autor tří gólů. Družstvo FK Mladá Boleslav"B" sehrálo v lednu čtyři přípravná utkání. Schubert nastoupil ve třech z nich a pokaždé se gólově prosadil. Proti Kunicím nenastoupil, proti Dvoru Králové hrál celé utkání, proti liberecké juniorce sedmašedesát minut a proti Královu Dvoru opět celé utkání. Tři góly tedy nastřílel za 247 minut strávených na hřišti. Střelci gólů FK Mladá Boleslav"B" v lednu 2011: 3 - Schubert, 1 - Hadrizesic, Kozma.

Jan Chramosta i Jiří Schubert fotbalově vyrostli v mládežnických družstvech FK Mladá Boleslav. Oba jsou mladí a teprve na počátku své fotbalové kariéry. Nejen oni sami, ale i všichni příznivci mladoboleslavského fotbalu si přejí, aby jim střílení gólů šlo čím dál lépe.

Dvacetiletý Jan Chramosta premiérově startoval v prvoligovém utkání na domácím trávníku proti žižkovské Viktorii v dubnu 2009 a v šesti prvních zápasech nastřílel pět ligových gólů. Za necelé dva roky v Gambrinus lize už stihnul nastoupit do 46 utkání a dal v nich celkem 14 gólů.

Jiří Schubert oslaví za necelé tři měsíce třiadvacáté narozeniny. Za první tým dospělých poprvé nastoupil do pohárového utkání na hřišti v Třinci na podzim 2007. V Gambrinus lize si zatím připsal jen jeden start v říjnu 2007, později párkrát seděl na lavičce. Kariéru mu zbrzdilo zranění a operace kolena. V současnosti patří do kádru třetiligové juniorky FK Mladá Boleslav"B".

Fanshop banner