Potkali se v mrazu v Olomouci
Klub

Potkali se v mrazu v Olomouci

Redakce

Ve třetím utkání třetí výhra - taková je bilance boleslavských fotbalistů v polovině zimní přípravy. Proti slavnému bratislavskému klubu uspěli za drsných arktických podmínek. Dvakrát skóroval Kulič, jednou se prosadil Chramosta.

Na umělé trávě areálu Androva stadionu v Olomouci v téměř desetistupňovém mrazu boleslavským i bratislavským fotbalistům trvalo čtvrt hodiny, než se rozběhali do provozní teploty.

Střelecky se první probudili hráči Slovanu Bratislava. V 17. minutě po rohovém kopu dostal Krob míč do boleslavské branky, ale rozhodčí jeho počínání posoudil jako nebezpečnou hru vysokou nohou a gól neuznal. O deset minut později na druhé straně na Mendyho dobrý centr nedosáhl Řezníček. Hra konečně získala na vzruchu a útoky se střídaly. Táborského centr nenašel před brankou spoluhráče. Žofčák pálil vedle boleslavské branky. Ve 31. minutě po Opielově akci ránu Kaliny od levé tyče vyrazil brankář na roh. O minutu později Táborského trestný kop lízal spojnici tyče s břevnem.

Ve 33. minutě po spolupráci s Mendym poslal Kalina krásným pasem do brejku Kuliče, který tísněn bekem po zemi prostřelil brankáře Putnockého - 0:1.

Ve 35. minutě nakrátko rozehraný trestný kop završil Hrdlička střelou do připraveného Millera. Boleslavský brankář v příští desetiminutovce zlikvidoval několik centrů bratislavských hráčů a uhájil tak poločasové čisté konto. Boleslavské vedení mohl zvýraznit dvě minuty před přestávkou Kulič, ale penaltu nařízenou za Krobův faul na Táborského neproměnil. Brankář Kuličovu střelu chytil u levé tyče.

Pět minut po změně stran Fabián z rohu malého vápna rozvlnil boční síť a při dalším boleslavském útoku sudí nařídil další pokutový kop za nedovolené držení Chramosty. Sám faulovaný penaltu se štěstím proměnil, když gólman směr střely vystihl, ale míč jen lehce tečoval - 0:2.

V 57. minutě střílel vedle Millerovy branky Božič a když v 61. minutě rozhodčí nařídil penaltu proti Boleslavi, tak ji tento hráč proměnil - 1:2. Minutu po penaltě měli bratislavští příležitost k vyrovnání z trestného kopu. Božičovu jedovatou ránu Miller zkrotil na dva pokusy.

V 63. minutě kopal Fabián roh, Johana byl na jeho oblouček krátký, Dimitrovski míč jen prodloužil ke vzdálenější tyči, kde nekrytý Kulič ve skluzu úspěšnou dorážkou zvýšil boleslavské vedení - 1:3.

V 64. minutě po spolupráci s Chramostou běžel Fabián sám proti soupeřově brance, nastřelil však vyběhnuvšího gólmana. Vzápětí se Bratislavě vydařil protiútok. Božič uvolnil Turčáka, jenž se ocitl sám před Millerem a ten jasnému gólu zabránil.

V 67. minutě však boleslavský gólman kapituloval po tečované střelbě z kopačky Kuzmy - 2:3.

V závěrečné čtvrthodince se hrál oboustranně otevřený fotbal. Gól se však už žádný neurodil. Boleslavské šance nedali Kulič, Chramosta a Opiela.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (66. Janíček), Johana, Rolko (46. Dimitrovski), Šírl - Mendy (86. Zahustel), Opiela, Kúdela, Táborský (46. Fabián) - Kulič (81. Volf), Řezníček (46. Chramosta).
Z boleslavského kádru byli mimo hru ze zdravotních důvodů Procházka (zraněný kotník) a Kysela (natažený stehenní sval).

Sestava ŠK Slovan Bratislav: Putnovský - Pauschek, Bagi, Jarabica, Krob - Žofčák (46. Králík), Guedé (46. Kiss), Grendel (46. Božič), Hrdlička (46. Gabriš)- Kordič (46.Turčák), Gauracs (55. Kuzma).
Slovenský tým koučoval nedávný trenér pražské Slávie Karel Jarolím. Poločas hrál Tomáš Hrdlička, slávistický odchovanec a hráč FK Mladá Boleslav, který je v Bratislavě na testech.

Góly: 61. Božič, 67. Kuzma - 33. a 63. Kulič, 52. Chramosta

Rozhodčí: Býma - Lakomý, Tacina

Diváků: 100

Fanshop banner