Soupeři při tureckém soustředění
Klub

Soupeři při tureckém soustředění

Redakce

V době tureckého herního soustředění, na které odlétají v pátek 4. února, se boleslavský tým střetne ve třech utkáních se soupeři z Rumunska, Maďarska a Bulharska. Do Česka se vrátí v neděli 13.února.

Boleslavští nejdůležitější fázi herní přípravy absolvují v Beleku, což je letovisko na turecké Riviéře. Tamní podmínky a prostředí dobře znají, neboť tam letí již potřetí. V šesti dnech pobytu stihnou tři mezinárodní utkání.

Prvním soupeřem 6. února bude FC Universitatea Craiova, což je po podzimu desátý tým osmnáctičlenné rumunské nejvyšší soutěže Liga 1 pouhé dva body nad sestupovou příčkou.
Ve druhém střetnutí 9.února narazí na Debreceni VSC. Aktuálně čtvrtý tým maďarské Soproni ligy ztrácí jeden bod na třetí místo zaručující postup do předkola Evropské ligy. Současný trenérem je český Zdeněk Ščasný, jenž před třemi roky působil v FK Mladá Boleslav.
Třetí utkání mají na programu12. února a hrají s PFK Lokomotiv Sofia. Klub je po podzimní sezóně třetí v bulharské nejvyšší soutěži A Grupa, tedy na poslední příčce pro postup do předkola Evropské ligy.

Program utkání v tureckém Beleku:

Neděle 6. února: FK Mladá Boleslav - FC Universitatea Craiova (Rumunsko)

Středa 9. února: FK Mladá Boleslav - Debreceni VSC (Maďarsko)

Sobota 12. února: FK Mladá Boleslav - PFK Lokomotiv Sofia (Bulharsko)

Fanshop banner