Pokazili druhý poločas a prohráli
Klub

Pokazili druhý poločas a prohráli

Redakce

Junioři prohráli přípravu se svým rivalem z ČFL, když předvedli dva zcela rozdílné výkony v jednotlivých poločasech. První se jim povedl o poznání lépe, než druhý.

V prvním poločase se útoky i šance střídaly na obou stranách. Už v 9. minutě po libereckém šikovném prohození doprava jedovatou střelu zlikvidoval boleslavský brankář Michňa. Boleslavští odpověděli v 11. minutě dobrou akcí zleva, ale Ščukovu nadějnou střelu protihráči srazili mimo cíl, a tři minuty další zdařilou kombinaci. Po přihrávce Krasniqiho střílel Zahustel, ale získal pro Boleslav pouze roh. V 16. minutě střelu Ščuka vyrazil liberecký brankář na další roh.

Ve 23. minutě se konečně změnilo skóre. Po odraženém míči se ve vápně pohotovou ranou prosadil Schubert 1:0. Byl to již třetí gól tohoto útočníka v lednových přípravných zápasech. Hrál ve třech a v každém se trefil.
Když uplynula půlhodina hry tak v rozpětí necelých pěti minuty chytil Michňa dvě jasné liberecké šance. Ve 35. minutě už kapituloval. Po rohovém kopu byli jeho spoluhráči nedůrazní v plnění defenzivních povinností a liberecký Suk snadno vyrovnal - 1:1.
V posledních dvou minutách poločasu neproměnil Dudka samostatný průnik a vzápětí Michňa dobře zasáhl proti nebezpečné střele protihráče.

Ve druhém poločase chybující boleslavská defenzíva umožnila soupeři strhnout vítězství na libereckou stranu. Utkání se možná mohlo vyvíjet jinak, kdyby pět minut po změně stran boleslavský kanonýr Schubert prostřelil libereckého brankáře v situaci, kdy se před ním ocitl sám po předchozí vyražené střele Skoriče. V 52. minutě Michňa po nebezpečné střele z pravé strany ještě udržel nerozhodný stav.

V 67. minutě po centru zleva z nepokryté pravé strany liberecký Rybanský střelou bez přípravy skóroval - 1:2. A 74. minutě Rybanského trestný kop prošel trestuhodně hráčskou zdí do horního pravého rohu Michňovy branky - 1:3.

Nejvážnější boleslavská akce ke zkorigování prohry se zrodila v 77. minutě. Zahustel samostatný nájezd neproměnil, k odraženému míči se dostal Maňas, ale místo jednoduchého zakončení zbytečně v tu chvíli přihrával a šanci definitivně zazdil.

Sestava FK Mladá Boleslav"B" v I.poločase: Michňa - Zbrožek, Janíček, Brunclík, Horák - Zahustel, Ščuk, Krasniqi, Skorič, Dudka - Schubert.

Sestava FK Mladá Boleslav"B" v II.poločase: Michňa - Borovička, Janíček (67. Kozma), Brunclík (76. Zbrožek), Štěpánek - Maňas, Krasniqi, Skorič, Marek Sedláček - Schubert (67. Zahustel) , Tvaroha.

Sestava FC Slovan Liberec"B": Hosman - L.Novotný, Soběslav, Rozmajzl, Pokorný - Říha (46. Rybanský), Štícha (46. Krystan). Daniel (46. Kesner), Dostálek (75. Krajina) - Suk (75. Jelínek), Beneš.

Góly: 23.Schubert - 35. Suk, 67. a 74. Rybanský

Diváků: 45

Fanshop banner