Druholigovou Duklu Praha jasně rozstříleli
Klub

Druholigovou Duklu Praha jasně rozstříleli

Redakce

Ve druhém přípravném utkání byli boleslavští fotbalisté o poznání lepší než jejich druholigoví protivníci, což se jim podařilo vyjádřit i gólově. Za Boleslav se trefili Táborský, Kúdela, Mendy a Chramosta.

První střeleckou příležitost nepřesností pokazil Kúdela. Ve 3. minutě pražský Pázler povedeně vystřelil a Millera přinutil k robinsonádě k levé tyči. Potom zůstal na dlouhou dobu bez práce.
V 7. minutě pražská obrana zaváhala, nejprve uvnitř vápna faulovala Kuliče a vzápětí Kúdelu, proto sudímu nezbylo, než nařídit pokutový kop. Ve vedoucí gól ho proměnil Táborský - 1:0.
Deset minut po penaltě zkoušený chorvatský záložník Skorič vystřelil vedle branky Dukly.
Ojedinělou nebezpečnou akcí Dukly Praha byla nepřesná střela Vrány, kterého atakoval Johana. Poté přišel sled boleslavských útoků. Řezníček z otočky o půl metru přestřelil. Svižný protiútok po nepřesnosti exboleslavského Nečase zakončil bez přípravy nepřesně Šírl. Individuální průnik Mendy završil slabou ranou do brankáře. Kúdela z voleje zamířil vedle pražské branky.

Druhý poločas se Boleslavi povedl střelecky.
V 51. minutě se Kúdela opřel do míče z více jak dvaceti metrů a trefil se krásně k pravé tyči - 2:0.
V 57. minutě vystřelil z rohu trestného území Šírl, zblokovaný míč se dostal k Mendymu, který z deseti metrů zvýšil vedení - 3:0.

V 62. minutě po Fabiánově nadýchaném centru z jasné gólové pozice hlavičkoval Řezníček těsně nad břevno.
V 67. minutě vybojoval na půlící čáře míč Rolko, poslal do útoku Řezníčka, který na hranici pokutového území uvolnil Chramostu. Jeho křížná rána se od pravé tyče odrazila do sítě soupeře - 4:0.

Deset minut před koncem boleslavský brankář Šeda vyrazil nebezpečnou střelu, ale nakonec čisté konto neubránil. V předposlední minutě ho spoluhráči z obrany nechali samotného proti Svatonskému, jenž šťastnou přízemní střelou zkorigoval výsledek - 4:1.

Boleslavští hráli bez pětice marodů Janíček, Kysela, Procházka, Zahustel, Opiela. Naopak se v modrobílém dresu představil devatenáctiletý chorvatský talent Mile Skorič, který přišel do Mladé Boleslavi na testy z prvoligového NK Osijek, který předloni vyhrál chorvatský pohár.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46.Šeda) - Kalina, Johana (46. Dimitrovski), Rolko, Šírl - Mendy (71. Volf), Kúdela, Skorič, Táborský (46. Fabián) - Řezníček (79. Sedláček), Kulič (46. Chramosta).

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Hašek, Kučera, Vorel, Vrzal - Malý, Šiml, Svoboda, Pázler - Nečas, Vrána. Střídali Šmíd, Pospíšil, Habnousek, Laczkovich, Gedeon, Svatonský a Jakubov.

Góly: 7. Táborský z penalty, 51. Kúdela, 57. Mendy, 67. Chramosta - 89. Svatonský

Rozhodčí: Šroter - Bohatý, Švecová

Diváků: 265

Fanshop banner