Na soustředění vyhráli přátelák
Klub

Na soustředění vyhráli přátelák

Redakce

Týdenní soustředění v podkrkonošském Horním Maršově si junioři zpestřili jedním přátelským utkáním na umělé trávě v Trutnově. Diviznímu soupeři nastříleli tři góly a navíc dvakrát trefili břevno jeho branky.

Boleslavští mladící začali dobře. V 10. minutě na Tvarohův centr ještě nikdo ze spoluhráčů nedosáhl, ale od dvě minuty později Tvarohovu přihrávku ve vedoucí gól zužitkoval Schubert - 0:1.

V 19. minutě si brankář Kanaval poradil se soupeřovým trestným kopem. Ve 24. minutě odskočil Dudkovi v šanci míč, který mu ideálně předložil Ščuk. Po odehrané půlhodině přišla pětiminutovka Dvoru Králové. V ní Kanaval zlikvidoval dvě gólové příležitosti, na které Boleslavští odpověděli Tvarohovým centrem na Hadziresiče, jenž se špatně trefil. Ve 36. minutě Dvůr Králové po povedené přihrávce za boleslavskou obranu vyrovnal - 1:1.
Závěr poločasu patřil boleslavským fotbalistům, ale gólově svoji aktivitu nevyjádřili. Zdařilou akci ve 40. minutě zakončil Schubert střelou nad branku. V následující minutě přestřelil pro změnu Hadziresic. Chvíli na to po dobré individuální akci Schubertovu střelu vyrazil brankář Tomek před Hadziresice, který nastřelil břevno. Těsně před odchodem do kabin střílel Dudka vedle.

V úvodních minutách druhého poločasu pokračovali Boleslavští v aktivní hře ze závěru prvního dějství. V 50. minutě po Dudkově přihrávce se Tvaroha ocitl sám před Tomkem a ten jeho střelu s námahou vyrazil. V 57. minutě na konci povedené kombinační akce byl Dudka sám před Tomkem, který jeho střelu vyrazil tentokrát na břevno. V 65. minutě Schubertovu akci zakončil Dudka, ale gólovou střelu obránce soupeře v poslední chvíli vykopl z brankové čáry.
Teprve v 69. minutě chybu v obranné činnosti Dvora Králové potrestal Hadziresic 1:2
.
Nejnebezpečnější akci Dvora Králové ve druhém poločasu byl sólový nájezd útočníka v 73. minutě, který však zkušený brankář Vorel zlikvidoval.
V poslední minutě povedeného utkání po přihrávce Dudky prostřelil brankáře Kozma - 3:1
.

Sestava FK Mladá Boleslav"B" v I.poločase: Kanaval - Štěpánek, Borovička, Zbrožek, Horák - Tvaroha, Ščuk, Hadziresic, Dudka - Kozma, Schubert.
Sestava FK Mladá Boleslav"B" v II.poločase
: Vorel - Štěpánek (70. Kozma), Borovička, Zbrožek, Horák - Sedláček, Maňas, Dudka, Tvaroha - Hadziresic (70. Ščuk), Schubert.

Góly FK MB"B": 12.Schubert, 69. Hadziresic, 90. Kozma

Fanshop banner